Play ponuda

HRVATSKI SPORTAŠI PROŽIVLJAVALI DRAMU: / Bili su nedaleko od mjesta napada, ostali u blokiranom gradu bez previše hrane

Image
Foto: AFP

'Policija i vojska do dva sata nakon ponoći držali su cijeli kvart pod blokadom'

12.12.2018.
12:45
AFP
Play ponuda

U napadu na božićnom sajmu koji se u utorak navečer dogodio u Strasbourgu život je izgubilo troje ljudi, a ranjeno ih je dvanaest. U neposrednoj blizini mjesta napada nalazila se i skupina hrvatskih sportaša, javlja 24sata.hr.

"Sinoć smo imali trening u 20.30 sati i prije treninga saznali smo da se dogodio incident u centru grada, no ne i konkretno što se dogodilo", potvrdio je trener vaterpolista francuskog prvaka Igor Računica s kojim su u Francuskoj i Boris Letica te Marko Bratić iz Splita, David Babić iz Zagreba, Nikola Sutić i Pavo Marković iz Dubrovnika.

Image
KRVAVI NAPAD U STRASBOURGU: /

29-godišnjak je trebao biti priveden prije pucnjave, već je satima u bijegu. Evo što znamo o njemu

Image
KRVAVI NAPAD U STRASBOURGU: /

29-godišnjak je trebao biti priveden prije pucnjave, već je satima u bijegu. Evo što znamo o njemu

U neposrednoj blizini

"Tek nakon treninga saznali smo da nije u pitanju bezazlena situacija, pogotovo ako znate da se bazen nalazi de facto u kvartu u kojem se incident i dogodio."

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ljudi iz kluba su se odmah organizirali jer je grad bio blokiran i roditelji nisu mogli doći po djecu, a odmah je stigla naredba iz policije da niti jedan maloljetnik ne smije bez pratnje roditelja ili starijih hodati po gradu. Zbog toga smo se organizirali tako da su mlađi igrači, a i ostali koji su iz kvarta koji je bio ugrožen i pod policijskom blokadom, spavali kod svojih suigrača", objašnjava Računica trenutke drame uz dodatak:

Svi su u redu

"Policija i vojska do dva sata nakon ponoći držali su cijeli kvart pod blokadom, a obzirom da nismo imali previše vijesti, nije bilo nimalo ugodno. Nažalost, u zadnjih par godina zaredali su incidenti, ali ovo je ipak drugačije jer se događalo baš u Strasbourgu."

Dodao je Računica da su svi dobro, ali i da je u gradu ograničeno kretanje te da je teško predvidjeti što će se i kako dalje odvijati.

Play ponuda
Play ponuda