KAKVA VEČER! / Alen Halilović zabio pogodak u HNL-u nakon više od tri tisuće dana, a Rijeka slavila nakon gotovo tri mjeseca

Image
Foto: Vigo Mavrović/HNK Rijeka

Po mnogo čemu će Fiumani pamtiti nedjeljni dvoboj. Rijeka je trenutno u puno boljem psihičkom stanju nakon ove vrijedne pobjede

10.10.2022.
10:07
Vigo Mavrović/HNK Rijeka
VOYO logo

U ogledu dva posljednja kluba na prvenstvenoj ljestvici nogometaši Rijeke su u gostima svladali Goricu rezultatom 2-0 te time upisali tek drugu pobjedu ove sezone. Dugo su Riječani čekali na ovaj trenutak budući da su prijašnju i jedinu pobjedu prije ove ostvarili još u prvom kolu protiv Šibenika.

Image
USKORO U AKCIJI /

Igor Postonjski nakon strašne ozljede za RTL.hr: 'Brzo se vraćam, javili su mi se Lovren i Dalić'

Image
USKORO U AKCIJI /

Igor Postonjski nakon strašne ozljede za RTL.hr: 'Brzo se vraćam, javili su mi se Lovren i Dalić'

Na tragu stare slave

Od tad se mnogo toga promijenilo - prije svega je momčad s Rujevice ispala je iz Europe, a ostvaren je negativan niz od čak 12 utakmica bez pobjede. Prvi pogodak na dvoboju djelo je hitrog Ganca Princa Obenga Ampema koji je u 56. minuti nakon jedne kontre lijevom nogom matirao Banića i donio pogodak koji je prelomio sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio trenutak u kojem je Rijeka ponovno bila ona stara, dobila krila, vidjela da može i bila bolja momčad na travnjaku stadiona u Velikoj Gorici. Rezultat je povisio Alen Halilović iz kaznenog udarca u 68. minuti nakon što je upravo strijelac prvog pogotka Ampem srušen u kaznenom prostoru. Riječka desetka je hrabro namjestila loptu na bijelu točku, uzela zalet i smireno naciljala desni donji kut i pogodila od vratnice za 2-0 što je bio konačan rezultat na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će pamtiti

Po mnogo čemu će Fiumani pamtiti nedjeljni dvoboj, upisali su pobjedu nakon gotovo tri mjeseca. Halilović je postigao povratnički pogodak u HNL-u, a 26. travnja 2014. godine se posljednji put upisao u strijelce u dresu Dinama i zatresao mrežu gradskog rivala Lokomotive. Od tog trenutka prošlo je gotovo osam i pol godina, odnosno ako vam je draže čak 3089 dana.

Rijeka je trenutno pretposljednja na ljestvici, ali i u puno boljem psihičkom stanju nakon ove vrijedne pobjede. U idućem kolu klub s Kvarnera na Rujevici dočekuje Lokomotivu koja ima bod više na ukupnom poretku. S druge strane, Gorica je posljednja i trenutno zaostaje tri boda, a u idućem kolu dočekuje Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo