GIPS O INCIDENTU NA BRAČU: / 'Dobro da nije došlo do fizičkog kontakta, napadači s Janicom ne bi dobro prošli'

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot: Facebook

Proslavljena hrvatska sportašica i aktualna državna tajnica za sport Janica Kostelić proteklog je tjedna doživjela neugodnost prilikom dolaska u Supetar.

12.6.2017.
10:38
PIXSELL/Screenshot: Facebook
VOYO logo

Incident se dogodio nakon što je trajekt iz Splita pristao u Supetar na Braču. U tom se trenutku na obali nalazilo nekoliko osoba koje su pjevale i dovikivale uvredljive riječi Janici Kostelić. Torcida ju je zasula uvredama jer smatraju da se Zakon o sportu ne provodi.

HAJDUK REAGIRAO NA VRIJEĐANJE JANICE KOSTELIĆ: ‘Licemjerno je i rigidno zatvarati ljude zbog verbalnog delikta…’

'O Jano, o Janice, puši k*rac snježna kraljice'

“O Jano, o Janice, puši k*rac snježna kraljice”, i “J*bo te Mamić”, može se čuti u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli slučaj prijavljen je policiji koja je uhitila petero osoba iz skupine koja je u subotu u Supetru vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport.

SUTKINJA IH POSLALA IZA REŠETAKA: Sedmorici izgrednika koji su vrijeđali Janicu pet dana zatvora

"Ja vam tu ne mogu mnogo komentirati, jer je Janica moje dijete i u sukobu sam interesa. Glavno je, budući da je ona cijelo vrijeme bila u automobilu, da nije došlo do fizičkog kontakta, a s druge strane i dobro, jer nitko s njom ne bi dobro prošao. S Janicom se ne može tek tako", kaza je Ante Kostelić u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVA UHIĆENJA ZBOG NAPADA NA JANICU: U pritvoru 12 navijača, među njima i dvojica maloljetnika

PLJUŠTE REAKCIJE NAKON SERIJE UHIĆENJA ZBOG VULGARNOG VRIJEĐANJA JANICE: ‘Njemu su upućivane i teže uvrede pa se nikoga nije hapsilo’

Policija u nedjelju dovršila kriminalističko istraživanje nad ukupno 12 osoba

Splitska je policija u nedjelju dovršila kriminalističko istraživanje nad ukupno 12 osoba, među kojima je dvoje maloljetnika, osumnjičenih za vrijeđanje Janice Kostelić. Policija je priopćila da je “dovršeno kriminalističko istraživanje nad 12 osoba, od kojih su dvije maloljetne, te je utvrđena sumnja da su u subotu, 10. lipnja, na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, te po izlasku s trajekta, narušavali javni red i mir na štetu 35-godišnjakinje i još dvije ženske osobe u dobi od 40 godina, s kojima je bila u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLICIJA UHITILA NAVIJAČE KOJI SU VRIJEĐALI JANICU: ‘Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini’

OŠTRA OSUDA NAPADA NA JANICU KOSTELIĆ: ‘Ovo je sramotno i kukavičko ponašanje, obična krinka za huliganizam’

Protiv navedenih osoba podneseni su optužni prijedlozi, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Jesam li zgrožen? Čujte, na mnoge stvari smo uvijek bili spremni kao u ratu. Situacija je takva kakva jest i nema mjesta za zgražanje", dodao je Kostelić koji je istaknuo kako se tu radi samo o skupini pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je to vrlo tužno'

Joško Vlašić, otac najbolje hrvatske atletičarke i mlade Hajdukove zvijezde, Blanke i Nikole Vlašića, također je komentirao incident koji je odjeknuo Hrvatskom.

"Sve je to jednostavno vrlo tužno. Svugdje u svijetu sportaši takve kategorije kao što je Janica predaju na školama i fakultetima, dajući motiv mladim ljudima da se uz rad može stići do najvišeg vrha. Umjesto toga, ovdje kod nas se njome otire pod. Nevjerojatno!", rekao je Joško Vlašić, dodajući:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jasan pokazatelj da ne idemo u dobrom smjeru. Ako ovo društvo izgubi sustav vrijednosti, nema nam povratka i zlo će pobijediti u odnosu na dobro. Neki ljudi gube busolu, dok je dio društva koji vjeruje u rad i uspjeh nekako uspavan u svojoj reakciji na sve što nas okružuje".

Ovo je bio drugi izgred u samo nekoliko dana na Braču. Prvi se dogodio u srijedu poslijepodne u Bolu kada je 22-godišnjak šakom u zatiljak udario Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića te ga bacio u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo