[FOTO, VIDEO] ZBOG ZALUĐENOSTI MIŠIĆIMA MOŽE OSTATI U KOLICIMA: / Transformacija opasna po život; 'Ne mogu uopće hodati'

Image
Foto: Instagram

U listopadu 2018. godine Ronnie Coleman obznanio kako postoji mogućnost da ostane paraliziran

18.9.2020.
10:14
Instagram
VOYO logo

Sportska i životna priča Ronniea Dean Colemana, američkog umirovljenog profesionalnog bodybuildera, jedna je od onih koje mogu završiti s onim je li sve to bilo potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POJELA JU DROGA I STEROIDI: /

Nekad šampionka, danas narkomanka i izgleda kao muškarac; Šokantna transformacija

Image
POJELA JU DROGA I STEROIDI: /

Nekad šampionka, danas narkomanka i izgleda kao muškarac; Šokantna transformacija

Mister Olympia osam godina zaredom

Osvajač titule "Mister Olympia" osam godina zaredom, slovi kao jedan od najvećih bodybuildera svih vremena. Uz osam pobjeda, drži i rekord s najviše pobjeda kao IFBB profesionalac u obliku 26 naslova.

No, ljudsko tijelo ima granice i nekada ne može podnijeti sve te napore, a to je na svojoj koži osjetio Coleman, koji je puno toga uložio u svoje tijelo, u treninge, u napor koji je potrebno doživjeti da bi se shvatio. I zbog je ozbiljno narušio svoje zdravlje. Nepovratno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski svijet ostao je u šoku kad je u listopadu 2018. godine Ronnie Coleman obznanio kako postoji mogućnost da ostane paraliziran, da nikad više ne prohoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama muku muči s bolovima u koljenima i leđima

Godine treninga učinile su svoje pa je Coleman na svom Instagram profilu otkrio kako se već godinama muči s bolovima u koljenima i leđima te da je imao tri operacije vrijedne dva milijuna eura kako bi mogao hodati, ali sve se zakompliciralo i bodybuilder jedno vrijeme nije mogao ni stajati, prenosi Nzherald.com.nz. Završio je u bolničkom krevetu, mislio je kako će ostati u kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film pod naslovom "Ronnie Coleman: Neispričana priča" prikazuje Colemanovo putovanje tijekom svog života, od jednostavnog odgoja i djetinjstva provedenog u ribolovu i bavljenju raznim sportovima, do njegove dominacije svijetom bodybuildinga, a na kraju svega doslovno ostaje osakaćen i mora se učiti kako hodati svake godine nakon nekoliko spinalnih fuzija, centriranja diska i operacije kuka.

Međutim, u videozapisu podijeljenom sa svojih više od 3 milijuna Instagram pratitelja Coleman očito i dalje odbija prestati vježbati, iako bi ga sve to mogli skupo koštati. Puno steroida i stotine i stotine sklekova. I sam je svojedobno rekao da ih dnevno zna napraviti oko 400, uz sve moguće ostale vježbe snage. No, kad je pao u krevet, zapitao se neke stvari. No, očito samo na kratko...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Više ne mogu stati ni na noge'

"Smatram da operacije nisu prošle kako su trebale i sve je dovelo do toga da više ne mogu stati ni na noge. Morate shvatiti da mi nije lako, da je svaka operacija vrlo teška i da jedna košta oko 500.000 dolara. Samo na posljednji tri operacije sam potrošio oko dva milijuna dolara i poslije svega svejedno ne mogu stajati, uopće ne mogu hodati, ali neću se predavati te ću se i dalje boriti, uz vašu podršku", napisao je Coleman na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki mediji pišu kako je Coleman imao toliko operacijskih zahvata da je to teško shvatljivo.

"Bol je jaka, devet od deset", kaže Coleman u dokumentarcu i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već me toliko dugo boli, jednostavno sam se navikao na to."

Od toga je prošlo skoro godinu dana, a novi problemi opet su se javili, tako je skoro pa na godišnjoj bazi. Osjetio je bol u desnom kuku, otišao na rutinski pregled, no zapravo je završio na novoj operaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo nas opet. Molite se za ovog starca. No ovaj put je riječ i manjoj operaciji", poručio je Coleman koji tako svako malo mora na neku operaciju. Iako ga boli i umara već sve to, ne želi odustati, iako svakodnevno živi u bolovima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo