ZA (NE) POVJEROVATI / Dinamo čestitao rođendan Zoranu Mamiću, bjeguncu osuđenom za pljačku tog istog nogometnog kluba

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Rijedak slučaj da klub čestita rođendan čovjeku koji ga je, prema pravomoćnoj sudskoj odluci, opljačkao

1.10.2022.
16:55
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

GNK Dinamo je u subotu na svojoj službenoj stranici objavio rođendansku čestitku pravomoćno osuđenom kriminalcu i bjeguncu Zoranu Mamiću i bivšem igraču, poznatom i uglednom Borislavu Cvetkoviću.

Nekad kapetan Dinama, danas bjegunac

Između njih dvoje je devet godina razlike, ali obojica danas slave rođendan. Rijedak je ovo slučaj u kojem nogometni klub čestita rođendan onome tko ga je opljačkao, ali nije se ništa za iznenaditi, ako vidimo što se sve u prošlosti u klubu događalo, koji su sve ljudi imali svoje pipke na njemu i tko ih još uvijek i drži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BiH GA NE ŽELI IZRUČITI /

Zoranu Mamiću u Osijeku će se suditi u odsutnosti za koruptivna djela na štetu Dinama

Image
BiH GA NE ŽELI IZRUČITI /

Zoranu Mamiću u Osijeku će se suditi u odsutnosti za koruptivna djela na štetu Dinama

Bitno za napomenuti pritom kako je sad glavni čovjek kluba Krešimir Antolić, član Uprave i bivši istaknuti policajac koji je, u biti, postao novi Zdravko Mamić po moći u klubu i ulozi.

"Nekadašnji maksimirski kapetan, glavni trener i sportski direktor Zoran Mamić danas je na slavljeničkoj torti nanizao 51 svjećicu, dok je Dinamovo nekad popularno Lane s Korane, nekad sjajni napadač i brzanac Borislav Boro Cvetković ovoga petka navršio svoj okrugli, 60. rođendan. Čestitamo!", stoji u web objavi GNK Dinamo Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov rekorder i sramota

Računamo li ukupan staž u Maksimiru, dakle i igračku karijeru i ulogu trenera i sportskog direktora, Mamić je s plavima osvojio čak 29 trofeja. Postao je i Dinamov rekorder. Momčad je vodio u 39 europskih utakmica, devet više od dotadašnjega rekordera, njegova kolege Krunoslava Jurčića. S tim učinkom drži prvo mjesto na povijesnoj ljestvici trenera s najviše europskih utakmica na Dinamovoj klupi. U tom je opusu upisao 18 pobjeda, 6 remija i 15 poraza.

Igrački staž također je počeo u Dinamu, kao daroviti je junior preselio u seniorsku momčad, vremenom postao i kapetan. Sudjelovao je u svih 11 uzastopnih Dinamovih naslova prvaka, što kao igrač, a što kao sportski direktor i trener. Došao je ujesen 2005. godine, upravo u vrijeme kad je krenula pobjednička serija. Bio je to povratak u Zagreb nakon devet godina izbivanja. U ožujku 2007. završio je igračku karijeru i preuzeo ulogu sportskoga direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačio s bratom Zdravkom novac iz Dinama

Podsjetimo, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, ali po dobrom starom i uhodanom hrvatskom običaju zatvor nije otišao jer je otišao u BiH, gdje se nalazi i njegov brat Zdravko Mamić.

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao do odlaska u BiH u travnju 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo