IZAŠAO PRED SUD / Objavljene fotografije Alvesa nakon godinu dana u zatvoru: Krenulo je suđenje

Image
Foto: Profimedia

Alvesa, koji bi se mogao suočiti s 12-godišnjom zatvorskom kaznom, policija je prvi put ispitala u siječnju 2023., a on je nekoliko puta mijenjao obranu. Već je oko godinu dana iza rešetaka i to se vidi na njegovom licu

5.2.2024.
12:12
Profimedia
VOYO logo

Bivši nogometaš Barcelone i reprezentativac Brazila Dani Alves (40) pojavio se pred sudom optužen za silovanje 23-godišnjakinje u noćnom klubu u Barceloni. Alves se suočava s osuđujućim video dokazima, kao i iskazima svjedoka.

Image
ČEKA GA SUĐENJE /

Jedan od najtrofejnijih nogometaša svih vremena u problemima: Za njega traže 12 godina zatvora

Image
ČEKA GA SUĐENJE /

Jedan od najtrofejnijih nogometaša svih vremena u problemima: Za njega traže 12 godina zatvora

Tužiteljstvo tvrdi da je Alves upoznao djevojku u VIP dijelu noćnog kluba Sutton 30. prosinca 2022. godine. Nakon što je nju i njezine prijatelje počastio pićem, pozvao ju je da mu se pridruži u kupaonici, jedinom dijelu kluba koji nije pokriven kamerama. Kada je ušao unutra, navodno je tražio oralni seks, a kada je djevojka to odbila, silovao ju je, a zatim napustio klub sa svojim društvom. Žrtva je odmah prijavila navodni incident i podvrgnuta je liječničkom pregledu dok je policija ogradila kupaonicu gdje je prikupila opsežne dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Alvesa, koji bi se mogao suočiti s 12-godišnjom zatvorskom kaznom, policija je prvi put ispitala u siječnju 2023., a on je nekoliko puta mijenjao obranu. U početku je rekao da nikad nije upoznao svoju tužiteljicu, zatim da je bila s njim u kupaonici, ali ništa se nije dogodilo. Kasnije je priznao da se dogodio oralni seks, zatim da je imao snošaj, ali je tvrdio da je bio sporazuman i da je to negirao jer nije želio da njegova žena sazna. Nakon što je tri puta promijenio odvjetnika, Brazilac, koji je od uhićenja u zatvoru, sada tvrdi da je bio previše pijan da bi znao što radi.

Image
Foto: Profimedia

Alves, koji ima rekordnih 43 trofeja i rangiran je kao jedan od najboljih braniča ikad, pridružio se popisu vrhunskih igrača koji su se suočili s optužbama za silovanje, među kojima su Cristiano Ronaldo, Mason Greenwood, Benjamin Mendy i Robinho. U svim slučajevima, osim u slučaju Robinho, optužbe su ili odbačene ili je tužitelj prihvatio financijsku nagodbu, nešto što je Alvesova navodna žrtva više puta odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robinha je talijanski sud osudio na devet godina zatvora zbog silovanja počinjenog 2013., ali prema brazilskom zakonu ne može biti izručen, nešto što je ovaj sud imao na umu kada je u slučaju Alvesa proglasio - rizik od bijega. Suđenje, na kojem će žrtva svjedočiti iza paravana i elektronički iskrivljenim glasom, počelo je u ponedjeljak i trebalo bi trajati tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo