ŽIVOT NA RUBU / Cheerleaderice žive glamurozno? Ovo su rigorozna pravila koja moraju slijediti

Image
Foto: Profimedia

Velika priča Super Bowla su i popularne cheerleaderice, za koje bi pomislili da žive glamurozno, ali mogli biste biti u krivu

11.2.2024.
8:14
Profimedia
VOYO logo

Kansas City Chiefs ili San Francisco 49ersi, jedina je nepoznanica uoči Super Bowla LVIII koji nas u noći s nedjelje na ponedjeljak čak u Las Vegasu.

Image
VRIJEDE MILIJUNE /

Među 10 najskupljih slobodnih igrača i Hrvat: Spominje se da bi mogao u HNL

Image
VRIJEDE MILIJUNE /

Među 10 najskupljih slobodnih igrača i Hrvat: Spominje se da bi mogao u HNL

Super Bowl će svojoj TV kući donijeti milijune prihoda od oglašavanja. Navodno su naplaćivali do sedam milijuna dolara za 30 sekundi oglasa tijekom utakmice. Prosječna cijena ulaznice je više od 10.000 dolara, dok su najjeftinije ulaznice oko 8.000 dolara. Lova do krova. Za neke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika priča Super Bowla su i popularne cheerleaderice, za koje bi pomislili da žive glamurozno, ali mogli biste biti u krivu. Vjerovali ili ne, zarađuju tek 10 dolara po satu, što kada se sve preračuna nije ni blizu minimalne plaće u SAD-u.

I bilo bi dobro kada bi to bilo sve, čak im ni dopušteno ni žvakati žvakaću gumu na pogrešnom mjestu, nositi trenirke u bilo koje doba dana, čak i kada nisu na dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Razmišljaju o tetovažama? Ne dolaze u obzir, traže od njih ih maknu. Nakit? Ista stvar, moraju ga ukloniti. Neke momčadi rade provjere tijela prije svake utakmice kako bi bili sigurni da se pravila poštuju.

Redovito vaganje obavezno je za igrače, ali i za navijačice. Pojedine mogu biti suspendirane zbog debljanja ili čak izgubiti posao ako franšiza smatra su imaju višak kilograma. Uz to, ne smiju ni pomisliti na drastične promjene izgleda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cheerleaderice moraju paziti i što govore, nemaju pravo na pritužbe, ali ni na upotrebu slenga.

Mislili ste da se druže s igračima? Nikakvi osobni ili društveni odnosi s igračima im nisu dopušteni, bilo na društvenim mrežama, bili fizičkim kontaktom. Kazna je novčana, a može rezultirati i otkazom. Neke momčadi zahtijevaju od navijačica da blokiraju igrače na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo već kod društvenih mreža, nema objave neprikladnih fotografija.

Satnica im je 10 eura po satu, ali zato moraju kupiti vlastiti kostim, koji ne smiju nositi izvan stadiona. Nadalje, nije im dopušteno jesti, piti ili pušiti dok su u uniformi. Troše i na godišnji momčadski kalendar. Vlastiti primjerak ne dobiju, već su prisiljene kupiti po 100 primjeraka za prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to nije kraj, navijačice moraju biti uvijek dostupne, za druge NFL događaje i fotografiranje, čak i na slobodne dane. Nedolazak znači jedno - otkaz.

I za kraj, mislite da nose donje rublje ispod kostima? Ne, nije im dopušteno da tijekom izvedbe slučajno ne bi iskliznulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli svatko da je njima lako…

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo