BOJKOT / SP-a U RUSIJI? Australska ministrica vanjskih poslova demantirala natpise medija

Image
Foto: AFP

Sljedeće Svjetsko nogometno prvenstvo zasigurno neće proći bez uplitanja politike

27.3.2018.
10:58
AFP
VOYO logo

Rusija, domaćin sljedećeg Svjetskog nogometnog prvenstva, našla se usred velike diplomatske krize nakon skandala oko trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri na engleskom tlu.

I HRVATSKA STALA NA STRANU ZAPADA, RUSIJA NAJAVLJUJE ODMAZDU: ‘Ovo je neprijateljski čin i neće proći bez odgovora’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je ranije, britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson optužio Rusiju da će skorašnje svjetsko prvenstvo koristiti kako bi popravila sliku svoje zemlje kao što je Adolf Hitler koristio Olimpijske igre 1936. u nacističkoj Njemačkoj.

ENGLESKA BI TREBALA BOJKOTIRATI SVJETSKO PRVENSTVO? ‘Putin će iskoristiti SP kao što je Hitler iskoristio Olimpijske igre’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se javila i Australija koja se pridružila brojnim zemljama koje su izbacile ruske diplomate. "Australija ima pravo na oštar odgovor Rusiji. Ne odgovoriti na ovo znači samo podržati rušenje poretka sigurnosti i prosperiteta", rekao je australski premijer Malcolm Turnbull.

Iako su mnogi mediji prenijeli kako će Australci možda i bojkotirati SP, ministrica vanjskih poslova Australije Julie Bishop takve je navode demantirala na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, nogometno prvenstvo u Rusiji bit će zasigurno pod dodatnim povećalom i to ne samo zbog majstorija na zelenim travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo