Play ponuda

BIVŠI HNL-OVAC OSUĐEN U 'AFERI OFFSIDE' IZAŠAO IZ ZATVORA: / Suigrači mu kupili slobodu

Image

Miljenko Bošnjak izašao je iz zatvora i u ponedjeljak prisustvovao treningu GOŠK-a iz Gabele.

21.2.2017.
11:32
Play ponuda

Radi se o Bošnjaku koji je zbog presude o namještanju utakmica u "aferi Offside" nedavno počeo služiti zatvorsku kaznu od devet mjeseci, međutim na kraju je odležao samo 21 dan, javlja bosanskohercegovaćki portal SportSport.ba.

HRABROST ILI LUDOST: Svi pričaju o pothvatu navijača Hajduka na svetoj zemlji za Delije

Spomenuti medij izvještava i kako su u GOŠK-u sav prikupljeni novac na nedavno odigranom 27. Memorijalu Andrija Anković odlučili dati u obliku kaucije kako bi Bošnjak izašao na slobodu. Trener GOŠK-a Darko Vojvodić za SportSport.ba je kazao kako je Bošnjak odmah po izlasku iz zatvora prisustvovao treningu kluba. Također, Vojvodić naglašava kako je za njegovu kauciju prikupljeno 22.500 KM.

shimmer fallback
shimmer fallback

Vrijedi spomenuti kako je afera "afera Offside" hrvatski nogomet zadesila 2011. godine i veliki broj igrača je zbog namještanja utakmica osuđen na zatvorske kazne. Točnije, osuđeni su sportski direktor i sin vlasnika Croatije Sesvete Tomislav Zubak, a na zatvorske kazne zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i primanja mita osuđeni su nogometaši Ivan Banović, Jasmin Agić, Ante Pokrajčić i Miljenko Bošnjak.

Play ponuda
Play ponuda