POČELE KALKULACIJE / Može li Hrvatska izbjeći 'skupinu smrti'?

Image
Foto: PIXSELL

Iako je već gotovo osigurala nastup na EURO-u 2012., hrvatska reprezentacija u utorak mora pobijediti Tursku želi li izbjeći 'skupinu smrti', odnosno sukob s Njemačkom, Engleskom i Italijom.

15.11.2011.
10:28
PIXSELL
VOYO logo

Oduševljenje pobjedom hrvatske reprezentacije u Istanbulu još nije splasnulo, a izabranike SlavenaBilića u utorak na Maksimiru čeka težak posao. Plasiraju li se na EURO, svakako će htjeti izbjeći nastup u 'skupini smrti'.

'Vatreni' će u utorak protiv Turske loviti pobjedu, ne bi li tako osigurali mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za EURO 2012. Ovisno o ishodu na Maksimiru, Hrvatska će biti smještena u drugu ili treću jakosnu skupinu.

Ulaskom u drugu skupinu Hrvatska bi izbjegla jedne od najjačih reprezentacija svijeta: Njemačku, Italiju i Englesku.

U prvoj jakosnoj kategoriji nalaze se nositelji skupina na EP-u, a to su domaćini Poljska i Ukrajina te Španjolska i Nizozemska.

Drugu skupinu čine Njemačka, Italija, Engleska te Hrvatska (ukoliko pobijedi) ili Rusija

U trećoj skupini nalaze se Rusija (ili Hrvatska), Grčka, Švedska te ovisno o ishodu utakmice između Portugala i BiH - Portugal i Francuska.

Četvrta skupina još uvijek nije odlučena te potpuno ovisi o uzvratnim utakmicama kvalifikacija. Najizgledniji kandidati su Danska ( ako hrvatska prođe), Češka, Irska, BiH, Turska, Crna Gora, Estonija te Francuska ( ukoliko ne ispadnu niti Hrvatska niti Portugal ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo