Radovi za SP / Moskva ostala bez stadiona

Image
Foto: commons.wikimedia.org

Moskovski prvoligaši CSKA i Spartak ostali su bez bez stadiona u glavnom gradu zbog radova za svjetsko prvenstvo 2018. koje će se održati u Rusiji i prisiljeni su igrati negdje drugdje.

3.10.2013.
15:42
commons.wikimedia.org
VOYO logo

Stadion Lužniki, najveća arena u Rusiji u kojoj će se igrati prva utakmica i finale SP 2018., zatvoren je nakon svjetskog prvenstva u atletici u kolovozu kako bi ga se u propusnosti obnovilo do 2017. godine.

Zbog toga moskovski CSKA, aktualni ruski prvak, i moskovski Spartak, koji se izmjenjuju na stadionu Lužniki, trebaju naći druge stadione u blizini i često se suočavaju s poteškoćama uzrokovanim lošim vremenskim prilikama koje neke terene učine neupotrebljivim za igranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prvi put u povijesti nogometa u Rusiji da se dogodila takva situacija u kojoj u Moskvi i u blizini nema ni jednog stadiona na raspolaganju za utakmice prve lige", kazao je direktor Spartaka Roman Askhabadze.

Klub koji se nada da će za godinu-dvije moći igrati na svom novom stadionu u sjeverozapadnom dijelu Moskve koji se gradi za potrebe SP-a, još uvijek ne zna gdje će igrati sljedeću prvenstvenu utakmicu u nedjelju protiv Tereka iz Groznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Spartaka su tu utakmicu trebali igrati na terenu moskovskog Lokomotiva, ali ih je taj klub odbio zbog lošeg stanja terena.

Spartak je čak bio spreman igrati na terenu na kojem igrači Lokomotiva imaju trening i koji ima kapacitet od 8.700 mjesta, ali je lokalna policija to spriječila zbog sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao posljedica toga, Spartak je prisiljen igrati tu utakmicu 12. kola u Ekaterinburgu na Uralu, 1.700 km istočno od Moskve.

CSKA je pak bio prisiljen u srijedu utakmicu Lige prvaka iz skupine D protiv Viktorije Plzen igrati u Sankt Peterburgu, na terenu svog rivala Zenita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA još uvijek ne zna gdje će igrati u nedjelju derbi protiv moskovskog Dynama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo