Savršeni i dalje / Moćan, moćniji - Jug: Dubrovčani razbili europskog prvaka!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sjajnom predstavom Jug je potpuno nadigrao grčki Olympiakos

23.1.2019.
21:40
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ježa je progutao i europski prvak! U Gružu je razbijen Olympiakos, potučen do nogu kao nikad u posljednjih nekoliko godina jer ne sjećamo se kada je izgledao tako nemoćno. Jug je na moćan način, ma najmoćniji uopće u ovoj sezoni, nastavio svoj stopostotan plov Ligom prvaka. Sedam utakmica - sedam pobjeda. Točno na polovici grupne faze praktički ga nitko više ne može skinuti s prvog mjesta. Tko bi rekao.

Sve dobro što se gostima dogodilo u ovoj teškoj večeri, zbilo se na otvaranju zahvaljujući golovima Genidouniasa i Fountoulisa. Jugu je, pak, trebalo svega 50 sekundi da poravna preko Garcije i Benića čiji su golovi bili u situaciji s igračem više, Garcijin ispod bloka, a Benićev prava raketa sa sredine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 minuta bez gola

Grčki centar Mourikis bio je u tim trenucima najveći problem, radio je nered Jugovim braničima, ali isto se može reći za Lončara i Lozinu koji su dubrovačkom napadu osiguravali brojčanu prednost. Jugaši su to maksimalno koristili, Benić i Joković potpisali su prvo domaće vodstvo u 14. minuti (5:4), a bio je to početak nadahnutog razdoblja u kojemu je Merkulov iz polukontre povećao na dva gola, potom još malo Fatović iz kaznenog udarca koji je isprovocirao Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasniji gostujući igrač Fountoulis bio je dobro zatvoren, Obradović se nije ni okušao, taman se razbranio i Popadić i gostujući su problemi bivali sve veći. Dubrovčani pritom nisu stajali, Lozina je šraubom s Bušljom na leđima digao Gruž na noge. 8:4! Pa onda još Joković ubija "pauka". Kakva serija.

Obrana za udžbenike, protiv najboljeg kluba u Europi nije popustila punih 16 minuta. Ma čudo. Jug, Jug, Jug, Jug - derale su se gruške tribine, pa im je Benić poslao zahvalnicu pogotkom koji je izgledao kao da je na ekshibiciji. Toliko su dobro izgledali jugaši koji će baš u Pirej u sljedećem kolu. Grci će definitivno sada biti duplo motivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, skupina B, 7. kolo:

Jug CO - Olympiakos 10:6 (2:3, 4:1, 3:0, 1:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug CO: Popadić (9 obrana) Vukojević; Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 3, Garcia 1, Lozina 1, Merkulov 3, Kržić, Žuvela, Benić 3, Papanastasiou

Olympiakos: Pavić (6 obrana), Galanopoulos; Mylonakis 1, Skoumpakis, Genidounias 1, Fountoulis 1, Nikolaidis, Dervisis 1, Bušlje 1, Mourikis, Gounas 1, Argyropoulos, Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peterci: Jug CO 1/1, Olympiakos 0/0

Igrač više: Jug CO 6/8, Olympiakos 4/11

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo