s jugom u finalu / Mladost uzvratila Jadranu kada je bilo važnije, polufinale usmjerilo Šetkino isključenje

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mladost i Jug u subotu će odlučivati o prvaku Regionalne lige

19.4.2019.
21:33
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Na Veliku subotu dva najveća hrvatska vaterpolska kluba nastojat će si uljepšati predstojeće blagdane. Dubrovačkom Jugu u finalu Regionalne lige pridružila se najbolja momčad ligaškog dijela, Mladost, pa 12 mjeseci kasnije opet imamo identične aktere. Samo, mjesto radnje više nije Gruž, već bazen na Savi, pa je time i šansa Žabaca da se upišu kao osvajači ovog natjecanja ponešto veća. 

Baš je ovaj bazen protekle subote osvojio splitski Jadran u Ligi prvaka, Splićani su uoči novog susreta sa Zagrepčanima dobili najbolju moguću injekciju samopouzdanja, potvrdu da mogu protiv mladostaša i u njihovoj vodi, ali ipak su se stvari ponešto izmijenile u međuvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo važna dogodila se i prije samog početka. Prvi vratar Mladosti, ali i još ponešto i većeg značenja samo od te uloge jer i kapetan momčadi, Ivan Marcelić, zakrpan je za nastup. Njegovo prisustvo u vodi, počevši samo od vike suigračima i usmjeravanja ih, vrijedi jako, jako puno.

Šetka isključen

Onda još na to nadodajte i briljantne obrane kojih je bilo i imate igrača koji u ovakvim utakmicama vrlo često donosi i prevagu. Jednog takvog ima i Jadran, a on, Anđelo Šetka, već sredinom druge četvrtine isključen je iz utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorski sudac Siniša Matijašević, takvog smo dojma, usmjerio je polufinale tom odlukom jer pri Ćukovu izvođenju kaznenog udarca, koji je promašio (greda), sudio je Šetkino ometanje i isprva ga na sveopće čuđenje isključio na 20 sekundi, a nakon spominjanja najbliže rodbine i iz utakmice s pravom zamjene. I, što je bila najveća pogreška, moralo se ponoviti izvođenje, no - nije. Za mladostaše ipak štete veće nije bilo zbog te činjenice jer je Petković krasno pogodio za 4:2.

Jadran bez Šetke i s njim, ne moramo to ni reći, nije ista momčad, te važnosti kakvu smo ranije konstatirali za Marcelića kod Mladosti. Splitski napad ostao je previše zablokiran (2/10 igrač više u prvom dijelu), lopte su gađale ruke domaćih igrača, a ono što je i prošlo pokraj njih, skidao je Marcelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su se još malo okoristili gostujućim stanjem priličnog šoka zbog kapetanova isključenja (Buljubašić 5:2), pa su jadranaše u kolotečinu utakmice vratili oni najiskusniji, Kovačić i Kunac. Pomislili smo na trenutak da će Šetkin izostanak i neće biti tako bolan, međutim, domaći dvojac najboljih, Radu i Ćuk, vratio nas je prvotnom stavu.

Šest dana unatrag Splićani su završnih osam minuta dobili s 4:1, napravili preokret, ali dvaput to već ide malo teže... Da su ostali na ta tri gola zaostatka, možda, ali kada se povećao na četiri (5:9), e tu im više pomoći nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna vaterpolska liga, polufinale:

Mladost - Jadran Split 11:7 (2:1, 3:1, 4:3, 2:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost: Marcelić (15 obrana), Jurlina; Radu 2, Miloš 1, Čagalj, Ćuk 2, Petković 3, Anzulović, Lazić, Bajić, Biljaka 1, Buljubašić 1, Fabris, Herceg 1

Jadran Split: Anić (9 obrana), Podrug; Kunac 1, Zović, Krapić 1, Čondić Kadmenović, Pejković, Power, Popović, Visković, Milardović 3, Šetka, Kovačić 1, Delić 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač više: Mladost 5/8, Jadran Split 4/16

Peterci: Mladost 0/2, Jadran Split 0/0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo