HRVATSKA NA VAŽNOM GOSTOVANJU BOLJA OD GRČKE: / Majer okrunio sjajnu igru mladih Vatrenih u ključnoj utakmici za plasman na EURO

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U 27. minuti Boško Šutalo uputio je s desne strane nešto između centaršuta i udarca, a Majer je sjajno reagirao u sredini, bacio se za tom loptom i nekako prsima pogodio mrežu Tzolakisa

13.10.2020.
17:48
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna U21 reprezentacija slavila je na gostovanju u Grčkoj 1:0 i tako stigla u jako dobru poziciju za plasman na Europsko prvenstvo

Jedini pogodak na susretu bio je djelo Lovre Majera. U 27. minuti Boško Šutalo uputio je s desne strane nešto između centaršuta i udarca, a Majer je sjajno reagirao u sredini, bacio se za tom loptom i nekako prsima pogodio mrežu Tzolakisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuna dominacija

Mladi Vatreni pokazali su puno bolju igru od domaćina, od samog početka dominirali su na terenu, a dovoljno je reći da su Grci svoj prvi udarac prema golu Šempera uputili tek u 55. minuti. Bio je to mali period nešto bolje igre Grčke, no brzo je Hrvatska vratila konce igre u svoje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redale su se u drugom dijelu akcije Majera, Nejašmića, Petra Muse i Nikole More, pokušao je čak i Šutalo dalekometnim projektilom, ali nije bilo dovoljno koncentracije u završnicama pa su se mladi Vatreni, usprkos puno boljem dojmu, morali zadovoljiti rezultatom 1:0

Hrvatska ima još dvije utakmice u skupini, a obje mora pobijediti kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo. 12. studenog gostujemo u Škotskoj, dok će 17. studenog u goste stići Litvanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima 16 bodova, bod više od Češke, koja ima utakmicu manje, te dva boda više od Škotske, koja također ima utakmicu manje. Grčka je ostala na 13 bodova.

Izravan plasman na EURO izborit će devet pobjednika skupina i pet najboljih drugoplasiranih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, 8. kolo

Grčka - Hrvatska 0:1

Hrvatska: Šemper, Šutalo, Erlić, Gvardiol, Sosa, Majer, Nejašmić, Moro, Ivanušec, Musa, Špikić

Grčka: Tzolakis, Apostolakis, Diamantis, Nikolaou, Katranis, Retsos, Tsingaras, Tsiggaras, Bouzoukis, Papanikolaou, Douvikas

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotova je utakmica! Hrvatska zasluženo uzima nova tri boda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Pao je tempo igre, a odgovara to našima jer za njih sad radi vrijeme.

71' Moro tuče s ruba kaznenog prostora, ali preslabo je to bilo da bi se svladao grčki vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Musa je dobio vrhunsku loptu u noge na 15 metara, imao je čistu situaciju, ali je gađao silovito preko vrata.

64' Odlična solo-akcija Majera završila je udarcem koji brani Tzolakis, a kasnije se lopta odbija do Nejašmića koji puca iz daljine, ali isti je rezultat tog udarca kao i kod Majera. Dobra vijest je da je Hrvatska opet preuzela konce igre u svoje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Stišću Grci. Papanikolau je volejem iz daljine zaprijetio, ali Šemper je bio na mjestu i izbacio to u korner. Puno opasniji su domaćini u ovom drugom dijelu.

55' Prvi pokušaj Grka na cijelom susretu. Bouzoukis se izborio za malo prostora i pucao, ali ravno u Šempera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Šutalo je otišao naprijed i pucao, a Tzolakis je imao puno posla s tom loptom. Dobar pokušaj iz daljine hrvatskog braniča.

46' Počelo je drugo poluvrijeme i odmah prijete Grci. Bio je to ubačaj pred hrvatski gol, opasno je izgledalo, no uspjela je to očistiti hrvatska obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Bolje je igrala Hrvatska, mogla voditi možda i više, no ne treba sad biti sitničav. Uz ovakvu igru tri boda ne bi smjela biti upitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Nije Hrvatima dosta ovih 1:0, ide se po još. Ivanušec je pucao nakon kontre, a sretan je vratar Grčke da je ovo išlo ravno u njega.

27' Hrvatska vodi 1:0, a zabio je Majer. Majer se našao u sjajnoj situaciji nakon udarca Šutala te prsima skrenuo loptu u gol. Hrvatska je u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Majer je bio najviši u skoku nakon ubacivanja s desne strane, no otišao je njegov udarac preko gola.

16' Hrvatska igra bolje, mora se to reći, iako nije ta njihova bolja igra još dovela do neke izglednije prilike. Mladi Vatreni imaju puno veći posjed na gostujućem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Nisu nešto previše sadržajne ove početne minute, no uobičajeno je to za ovako važnu utakmicu u kojoj svaka pogreška može skupo koštati.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


15.15 Stigli su sastavi momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:45 - Hrvatsku U21 nogometnu reprezentaciju nakon lake pobjede nad San Marinom (10:0) u utorak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo očekuje puno teži ispit. U utorak u 16 sati očekuje gostovanje u Grčkoj, a i jedna od ključnih utakmica u borbi za plasman na Euro.

Image
MLADI VATRENI SPREMNI ZA KLJUČNU UTAKMICU U KVALIFIKACIJAMA: /

'Već smo ih pobijedili 5:0, nadam se da to možemo ponoviti...'

Image
MLADI VATRENI SPREMNI ZA KLJUČNU UTAKMICU U KVALIFIKACIJAMA: /

'Već smo ih pobijedili 5:0, nadam se da to možemo ponoviti...'

U prošlom kolu skupine 4, u kojoj se nalaze mladi Vatreni, Litva je iznenađujuće pobijedila Grčku sa 2:0 i tako pomogla hrvatskoj reprezentaciji.

“To će biti jedna tvrda utakmica, oni će se postaviti defanzivno. Od nas protiv Grčke možete očekivati rastrčanu, razigranu i igrački bolju ekipu”, najavio je hrvatski reprezentativac David Čolina utakmicu protiv Grčke i zaključio:

“Poklopili su nam se svi rezultati do sada. Sada ovisimo sami o sebi i na nama je da pobijedimo sve utakmice i da odemo do kraja”.

Bez pritiska

Joško Gvardiol smatra da se ni jedan protivnik ne smije lako odbaciti pa tako ni Grčka.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Joško Gvardiol

“Siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat, a mislim da nam je najteži protivnik Škotska u gostima”, kazao je Gvardiol dodajući kako on “ne vidi nikakv pritisak, nego samo motivaciju”.

Tri pobjede do kraja

Dario Špikić smatra da se u hrvatskoj reprezentaciji jasno vidi kvaliteta i smatra da Hrvatska U-21 može do prolaza na Euro

“Mi smo najkvalitetnija ekipa i mislim da možemo do prolaza. Nama je veliki motiv što do kraja moramo uzeti tri pobjede”, kazao je Špikić složivši se sa suigračima da utakmica protiv San Marina nije bila najzahtjevnija, ali da su se htjeli pokazati.

“Grčka će biti puno bolja momčad u Patrasu. Dobili smo ih 5-0 u Varaždinu, mislim da se to može ponoviti”, kazao je Špikić, ponovivši kako vjeruje da je Hrvatska U-21 reprezentacija bolja momčad od svih drugih.

'Optimizam temeljimo na kvaliteti'

Izbornik Igor Bišćan optimistično gleda na susret s Grcima, svjestan je da njegova ekipa ima kvalitetu za dobar rezultat.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

“Nisam očekivao da će Grčka izgubiti u Litvi, no poznavajući litavske kvalitete – nisu toliko lošiji od Grka – bili smo sigurni da će netko u Litvi ostaviti bodove. Grčku je uzdrmao poraz u Hrvatskoj, jedva su poslije pobijedili San Marino, i sada su poraženi. U problemima su i to moramo iskoristiti. Odigrali su tri loše utakmice u nizu, ali s druge strane treba zaboraviti zadnje utakmice – svaka je priča za sebe, ulog je ogroman, a Grčka se pobjedom protiv nas može vratiti u igru za plasman na Europsko prvenstvo”, prokomentirao je pa za kraj poručio da će njegova momčad sada razmišljati samo o sljedećem susretu:

“Morat ćemo se maksimalno pripremiti. Uglavnom se sve zna, još ćemo analizirati ovaj dvoboj Grčke kod Litve i sve će biti na mjestu. Optimizam temeljimo na kvaliteti, a samo nam pobjede nešto znače. Vjerujem da ćemo uspjeti, sada smo usredotočeni na Grčku, nećemo razmišljati predaleko. Nogomet je nepredvidljiv.”

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo