DRAŽEN LADIĆ: / 'Mislim da igrači još nisu svjesni što su napravili. Zaslužili su pobjedu u finalu'

Ladić je rekao da naša igra u drugoj fazi nije bila fantastična, ali da su igrači bili složni i da je to zaslužno za ovaj uspjeh

12.7.2018.
18:43
VOYO logo

Nakon Davora Šukera, Marija Stanića, i jučer Slavena Bilića s našim Markom Vargekom koji prati reprezentaciju u Rusiji progovorio je još jedan vatreni iz brončane generacije 98.  - Dražen Ladić. 

Ladić je otkrio kako misli da igrači još uvijek nisu svjesni uspjeha koji su ostvarili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon prolaska grupne faze stalno im ponavljam: Momci nemate taj dojam što je ovo, što ste napravili, što je pred vama jer osvajate nacionalna prvenstva, Lige prvaka... Vjerujte rijetki će vas pamtiti po tome, a svi će vas pamtiti po Svjetskom prvenstvu."

Bronca je postala drugi najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Bogu da se i to dogodilo. U ovih 20-ak godina stalno su bila pitanja kako je to bilo '98.? Srećom dolaze novi nasljednici koji će morati odgovarati na pitanja kako je to bilo 2018.? Zaista se veselim tome, ovi momci su to zaslužili", kaže Ladić.

Kaže da je teško opisati emocije koje je proživljavao dok je bio sudionik svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to reći kad ste na terenu. Isto što su proživljavali i ljudi kraj malih ekrana, na trgovima. Iako ste neposredan sudionik, kada se sve završi ovakvim happy endom kao što se nama dogodilo, onda ne možeš opisati koja je to sreća i zadovoljstvo."

Iako, po Ladićevom mišljenju, naša igra nije bila fantastična, zajedništvo igrača zaslužno je za ovaj veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi do jednog su jedan duh, jedan igrač, jedna momčad i to ih krasi. Vjerujem da ih zato Bog nagrađuje jer naša igra nije bila nešto fantastično kroz ovu drugu fazu, ali hvala Bogu prolazimo, a to je naša najveća kvaliteta."

"Ovo definitivno nije kraj, nisu to floskule. Utakmica s Francuskom, to je fantasično finale Svjetskog prvenstva, nije to finale ne znam kakvog turnira i na taj način treba gledati  utakmicu. Naravno da će negdje u kutu sjećanja biti ta želja da napravimo taj iskorak jer to bi bilo nešto nezamislivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači i cijeli tim sinoć su nakon velike pobjede nad Englezima slavili uz Mladena Grdovića. 

"Bilo je lijepo slavlje. Iskreno očekivao sam veći urnebes jer poslije utakmice s Rusijom je to bilo zaista "vau" i s obzirom da je to finale, očekivao sam veći urnebes. Možda je to i do umora, bilo je izvanredno, ali u granicama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo