oproštaj legende / Miroslav Klose rekao 'zbogom' njemačkoj reprezentaciji

Image
Foto: AP Images

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava Miroslav Klose oprostio se od njemačke reprezentacije mjesec dana nakon što je Elf u Brazilu osvojio naslov svjetskog prvaka.

11.8.2014.
14:08
AP Images
VOYO logo

Legendarni 36-godišnji napadač poljskih korijena Miroslav Klose odlučio je reći zbogom njemačkoj reprezentaciji.

Klose je na njemačkom putu do svjetske krune mrežu zatresao dva puta i time stigao do brojke od 16 pogodaka na Svjetskim prvenstvima, što je jedan više od Brazilca Ronalda, koji je rekord držao od 2006. godine. Klose je bio jedan od najkonstantnijih igrača Njemačke koji je doživio promjenu generacija u reprezentaciji i tresao mreže na četiri uzastopne svjetske smotre, a njegov čuveni udarac glavom mnogim je vratarima još uvijek noćna mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osvojivši svjetski naslov ostvario sam sve svoje dječačke snove. Zaista ne postoji bolji trenutak za oproštaj od reprezentacije nego što je ovaj. Odlazim kao svjetski prvak," kazao je Klose koji je za njemačku vrstu odigrao 137 utakmica i postigao 71 pogodak.

Osim što je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, Klose je i najbolji strijelac u povijesti njemačke vrste nakon što je oborio 40 godina star rekord Gerda Mullera koji je zabio tri gola manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam i ponosan na svoj učinak u njemačkom dresu," dodao je legendarni Miro Klose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike