priznanje mu uvelike pomoglo / Mirko nakon završetka karijere doznao kaznu: USADA mu odredila suspenziju od dvije godine

Image
Foto: Facebook

Organizacija UFC nakon cijelog je slučaja u smjeru Mirka uputila samo birane riječi te bez pogovora priznala sve njegove uspjehe

26.11.2015.
9:45
Facebook
VOYO logo

Američka antidopinška agencija (USADA) zadala je i posljednji bolan udarac u karijeru našeg najuspješnijeg borca Mirka Filipovića. 

Image
o svemu obavijestio UFC /

Cro Cop priznao: 'Uzimao sam nedozvoljeni hormon rasta kako bih zaliječio rane'

Image
o svemu obavijestio UFC /

Cro Cop priznao: 'Uzimao sam nedozvoljeni hormon rasta kako bih zaliječio rane'

Podsjetimo, Mirko se povukao nakon što ga je, između brojnih ostalih, ozljeda ramena natjerala da napusti oktagon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kraj njegove veličanstvene karijere obilježio je i dopinški skandal. 

4. studenog podvrgnut je testiranju na nedozvoljene supstance, a vjerojatno svjestan posljedica, odlučio se na odlazak u mirovinu. Isti dan kada je testiran, odlučio je obavijestiti USADA-u o konzumiranju hormona rasta, koju je uzeo radi radi bolova i ozljede ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je potonja činjenica najzaslužnija što mu je kazna s maksimalne četiri godine srezana na dvije, koje su u sadašnjem kontekstu ionako - potpuno nevažne. 

"Naši su ciljevi u konačnici očistiti oktagon i zaštititi prava čistih boraca u UFC-u. Ne samo da sportaši trebaju misliti o svom zdravlju i sigurnosti kad je riječ o zabranjenim supstancama, nego i o šteti koju takvi slučajevi mogu nanijeti njihovu ugledu", izjavio je izvršni direktor USADA-e Travis Tygart. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacija UFC nakon cijelog je slučaja u smjeru Mirka uputila samo birane riječi te bez pogovora priznala sve njegove uspjehe.

"UFC cijeni Cro Copovo priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe u sportu mješovitih borilačkih vještina te mu želi dobro u budućem radu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, USADA je neprofitna i potpuno neovisna agencija čiji je cilj zaštititi integritet natjecanja i sporta kao takvog te zaštititi prava sportaša.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo