'biraj svoje bitke' / Mirko mekog srca: Borac se priključio kampanji azila Dumovec

Mirko Filipović zna čemu služe šake, ali samo u ringu. Čim iziđe iz njega, ubojita šaka tješi i tetoši svoje kućne ljubimce. I baš zato što obožava pse uključio se u kampanju protiv zlostavljanja životinja!

6.3.2014.
18:10
VOYO logo

Bitke u ringu da, ali one izvan - nikako ne! Mirko Filipović jedno je od četiri zaštitna lica kampanje 'Biraj svoje bitke'! Posljednja koju je odabrao je ona protiv zlostavljanja čupavaca azila Dumovec i udruge Prijatelji životinja.

"Naravno da sam se odazvao, a želja je prisutna tu uvijek. Ja obožavam životinje sve, posebno pse, koji su tu van kategorije", priča Mirko zašto se odazvao pozivu da se pridruži ovoj kampanji.  

"Ja ih imam šest, sedam komada svojih. Jako volim pse i jako mi je teško vidjeti kad ih netko zlostavlja, zanemaruje. Za mene je dno dna čovjek koji uzme malu životuinju od nekoliko mjeseci i onda ga izbaci na cestu", kaže naš borac.

Kampanjom se želi spriječiti zlostavljanje kućnih ljubimaca, a uz Mirka, kampanji su se priključila neka od najpoznatijih hrvatskih borilačkih imena, Igor Jurković, Mladen Kujundžić i Mladen Brestovac. Iako su u kavezu nemilosrdni, ispod mišića i opasne vanjštine se kriju meka srca brižnih vlasnika kućnih ljubimaca.

Glavne zvijezde kampanje ipak nisu oni s dvije, nego četiri noge. Njuškice su snimanje odradile kao pravi profesionalci, a prva među jednakim šapama bila je malena pekinezerica Elsa.

"Elsa je predstavnica svih onih pasa koji se nalaze u skloništu. Nažalost jedan je od pasa koji je zanemaren i zlostavljan. Prošla je svašta u životu, ima 13 godina i još uvijek je ostala ovako dobra i vesela. Voli se družiti sa svima", kaže voditeljica skloništa Dumovec Tatjana Zajec.

"Ona je već 13 godina stara. Bila je zlostavljana, imala je slomljenu bedrenu kost. Preslatka je", kaže Mirko o Elsi.

Mirko je posebno slab upravo na pekinezere. Naime, te je vrste bio njegov dugogodišnji prijatelj.

"Najviše sam se vezao uz svog Mikija, nabavio sam ga 1997. On je uginuo, ja kažem umro, on je za mene član obitelji. Uginuo je 20.5., to je za mene bio šok. Imao je 16 godina. Imao je dva i po mjeseca, u Osijeku sam ga kupio na tržnici za sto maraka. Bio je moj nerazdvojni prijatelj, prošli smo sve faze mog života", prisjeća se Mirko Mikija.

"Nikad neću zaboravit, 28 kuna je bilo pola pečenog pileta i porcija pomfria, onda sam njemu dao kožu, bijelo meso i malo pomfria. Uvijek je bio uz mene, spavao je sa mnom, sve. Baš mi je bio šok veliki, plakao sam danima. Mislim da se u životu sve skupa nisam isplakao kao kad su mi javili da je uginuo", kaže Filipović.

Miki je s Mirkom slavio i svaku borbu pa bi se sigurno veselio i onoj koja ga čeka ove subote - za Glory borilački spektakl sprema se punom parom.

Borba izvan ringa je dobivena, čeka se još samo na onu u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo