Novi predsjednik Barcelone, Joan Laporta, održao je prvu konferenciju za novinare i na njoj je uglavnom govorio o vjerojatnoj smjeni trenera, odnosno, tome da će Ronald Koeman vrlo vjerojatno uskoro biti smijenjen.

“Da, rekao sam mu na posljednjem sastanku da nije moj favorit za ovu poziciju, da mu tražim zamjenu, ali i da može ostati trener ako ne pronađem nikog. Prema njemu sam se uvijek odnosio s najvećim poštovanjem i pokušao biti iskren. Tako sam mu i jasno rekao kakav mi je plan”, pojasnio je Laporta.

Isto tako, jedna od tema konferencije bio je i ostanak Lionela Messija. Argentinac još uvijek nije produljio suradnju s klubom i štoviše otišao je iz Barcelone u rodnu Argentinu na odmor, gdje će zapravo razmisliti o svemu i onda odlučiti ostaje li ili odlazi.

Laporta je objasnio na konferenciji kako Messijev ostanak zapravo ne ovisi u potpunosti o novcu, već Messi želi još nešto.

“Mislim da jako cijeni naš trud. Činimo sve što možemo da složimo momčad koja može sve osvojiti. Messi traži naklonost kluba, da se osjeća ugodno i lagodno. Ponovno je nasmijan. Traži momčad s kojom može osvajati trofeje. Samo to”, pojasnio je Laporta.