nema službenih potvrda / Menadžerica potvrdila: Schumacher je i dalje kritično, ali stabilno

Image
Foto: Ercole Colombo/DPA/PIXSELL

"Schumacherovo stanje i dalje je kritično, ali stabilno", objavila je u subotu njegova menadžerica Sabine Kehm.

4.1.2014.
12:03
Ercole Colombo/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Stanje Michaela Schumachera, koji je zadobio teški potres mozga prilikom pada na skijanju prije šest dana, i dalje je kritično, ali stabilno, objavila je u subotu njegova menadžerica Sabine Kehm.

"Schumacherovo stanje i dalje je kritično, ali stabilno. Također, želimo naglasiti da informacije o njegovu stanju mogu dati samo liječnici i njegov menadžment, a sve ostalo što dolazi u javnost obične su špekulacije", priopćila je Sabine Kehm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bivši vozač Formule 1 Philippe Streiff, koji je Schumacherov prijatelj, izjavio je sinoć za Sky TV da je Schumacher izvan životne opasnosti, a da mu je to rekao njegov prijatelj i liječnik iz bolnice u Grenobleu, u kojoj je smješten sedmerostruki prvak svijeta.

"Ja nisam liječnik, no prenosim ono što mi je rekao Gerard Daillant, kirurg i obiteljski prijetelj Schumacherovih. Rekao nam je da je stanje i dalje ozbiljno, no da mu život više nije u opasnosti", rekao je Strieff, javlja Sky News.

Istražitelji koji nastoje otkriti okolnosti nesreće u kojoj je teško stradao Michael Schumacher pregledali su kameru koja je bila pričvršćena na skijašku kacigu legendarnog vozača Formule 1, doznaje se od neimenovanog izvora.

Izvor blizak francuskim vlastima koje vode istragu otkrio je u petak navečer postojanje kamere.

Izvor je rekao da su poduzete sve mjere u nastojanju da se otkriju bilo kakvi tragovi o okolnostima nesreće.

Schumacherov 14-godišnji sin Mick, koji se navodno skijao s ocem u vrijeme nesreće, također je ispitan od strane istražitelja, dodao je izvor, potvrdivši informacije objavljene u francuskom listu Dauphine Libere.

Schumacher je u petak dočekao 45. rođendan u bolnici u francuskom alpskom gradu Grenobleu bez svijesti i u stanju inducirane kome. Obožavatelji su njegov rođendan obilježili tihim bdijenje ispred bolnice.

Francuske vlasti istražuju različite čimbenike skijaške nesreće u kojoj je Schumacher glavom udario u stijenu takvom silinom da se navodno njegova kaciga raspala na dva dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je tijekom karijere osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a sa 91 Grand Prix pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1. Vozio je za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo