kraj jedne ere / Medveščak objasnio zašto odustaje od EBEL lige: 'Nekoliko čimbenika dovelo je do ove odluke'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Zajedničkom odlukom Kluba i Lige, odlučeno je da je u redu za sve uključene ako KHL Medveščak Zagreb ne sudjeluje u kvalifikacijskoj rundi'

29.1.2019.
12:22
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački hokejaški klub Medveščak prije deset godina službeno je predstavljen kao punopravni član EBEL lige u kojoj je odigrao četiri sezone. Iako se od kluba tada nije očekivalo puno, Medveščak je svojom igrom zabljesnuo, a Ledena dvorana Doma sportova je bila krcata publikom gotovo svaku utakmicu. 

Najava da Medveščak iz EBEL-a ulazi u ruski KHL označila je novu eru za klub koji je počeo nastupati u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. Svoju posljednju sezonu u KHL-u klub je odradio 2016./2017., a nakon toga se vratio u EBEL ligu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojevrstan "hype" oko Medveščaka lagano je počeo jenjavati, Ledena dvorana postajala je sve praznija, a klub je zapao u financijske probleme. Na svojim službenim stranicama Medveščak je objavio priopćenje o tome kakva je budućnost kluba te izvijestio da više neće sujdelovati u međurundi EBEL lige. 

Nekoliko čimbenika dovelo do odluke

"KHL Medveščak Zagreb neće sudjelovati u kvalifikacijskoj rundi Erste Bank Eishockey Lige 2018./2019. nakon zajedničke odluke kluba i lige. Ova odluka uslijedila je nakon sjednice Glavne skupštine Lige u Salzburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko čimbenika dovelo je do ove odluke; dostupnost Doma Sportova, koji ne bi bio dostupan za drugu polovicu kvalifikacijskog kruga, što je još više otežalo planiranje odigravanja domaćih utakmica. Situacija sa igračima je također bila faktor koji je bio važan pri donošenju odluke.

Zajedničkom odlukom Kluba i Lige, odlučeno je da je u redu za sve uključene ako KHL Medveščak Zagreb ne sudjeluje u kvalifikacijskoj rundi za doigravanje. KHL Medveščak Zagreb zahvaljuje svojim navijačima na podršci koju su ove sezone pružili u Erste Bank Eishockey Ligi te za podršku momčadi kroz teško razdoblje proteklih nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na webu će izvještavati o svim novostima

Navijači su pokazali svoju ljubav prema hokeju i momčadi na nevjerojatan način i Klub im na tome neizmjerno zahvaljuje. KHL Medveščak Zagreb svoju će posljednju domaću utakmicu u EBEL sezoni 2018./2019. odigrati u nedjelju, 3. veljače u Domu sportova protiv Orla iz Znojma.

Klub će putem svojih web stranica izvještavati javnost i navijače o svim novostima', piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo