VELIKI USPJEH / Martin Kodrić drugi u Lonatu

Image

Nakon odličnih nastupa u utrkama svjetskog i europskog karaktera u klasi KF3, Martin Kodrić se okušao u klasi više, klasi KF2 i osvojio fantastično 2. mjesto na Trofeu Delle Industrie

23.10.2012.
7:48
VOYO logo

U klasi KF2 debitirao je u rujnu na natjecanju WSK Final Cupa osvojivši 16. mjesto u konkurenciji  34 vozača. Go-kart je dosta drugačiji od onoga u klasi KF3 stoga je potrebno mnogo treninga i upoznavanja. Ovog vikenda ponovno se okušao u klasi KF2 u talijanskom Lonatu, u konkurenciji od 28 vozača iz 10 zemalja.

Među glavnim favoritima za osvajanje Trofea prema organizatoru utrke bio je LucaCorberi, koji je osvojio ovogodišnji CIK-FIA Svjetski Kup u klasi KF3. Martin je odlično započeo svoj nastup. Ostvario je 4. vrijeme kvalifikacija, a time i dobre startne pozicije za utrke po skupinama. Prvu je završio na 2., a drugu na 12. mjestu te u zbroju nagativnih bodova ostvario 12. startnu poziciju za pred-finalnu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnom vožnjom probio se na visoko 6. mjesto dok je pobjedu odnio upravo favorizirani Talijan Corberi ispred Britanca Snella, Finca Tiihonena, Poljaka Walilka i Rusa Stupenkova. Tim su redoslijedom startali u finalnoj utrci. U prvom krugu Corberi i Snell rade velike pogreške, a Martin se spretno probija na vodeću poziciju.

Kodrić je suvereno vodio do 20. od 25 krugova utrke, kada ga je ipak uspio preteći Poljak Walilko, koji je na kraju ciljem prošao prvi, 4 desetinke sekunde ispred Martina. Treće mjesto osvojio je Finac Tiihonen ispred Rusa Stupenkova i sunarodnjaka Juuso-Mattia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo