Bravo, braćo: Hrvati na tronu Europe!

Braća Martin i Valent Sinković, dva člana četverca koji je Hrvatskoj donio veslačko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu, ostvarili su novi hvalevrijedan uspjeh.

16.9.2012.
12:49
VOYO logo

U dvostruko manjem čamcu, dvojcu na pariće, bratska je posada osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Vareseu.

Odveslali su Sinkovići besprijekornu utrku provevši u vodstvu svih dvije tisuće metara. Najveću su prednost, 2.21 sekundu, imali na trećem prolazu (1500m). Uspjeli su je bez problema sačuvati u finišu pred Talijanima koji su na kraju zaostali 92 stotinke sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedničko je vrijeme bilo 6:14.25. Brončana je medalja pripala Nijemcima.

Hrvatska ženska veslačka posada dvojca bez kormilara koju čine Sonja Kešerac i Maja Anić osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj su završnici srebro hrvatske predstavnice izgubile od njemačke posade. Na prvim su trima vremenskim prolazima bile druge. Njihovo krajnje vrijeme bilo je 7:18.91, 26 stotinki sekunde sporije od njemačkog.

Od početka do kraja utrku su nepobjedivo odveslale Rumunjke Lupascu i Albu koje su slavile s više od četiriju sekundi prednosti pred Njemicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška posada u četvercu bez kormilara, koju su činili Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj i Alen Banovac, drugim je mjestom u B-finalu zauzela osmo mjesto među 11 prijavljenih posada u svojoj disciplini.

Riznicu medalja upotpunio je Damir Martin osvojivši srebro u utrci samaca. Loše je član srebrnoga olimpijskog četverca iz Londona krenuo u utrku, te je kroz prvi, 500-metarski prolaz, prošao s četvrtim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do polovice staze probio se na drugo mjesto, te krenuo u napad na branitelja naslova, Litavca Mindaugasa Griškonisa, koji mu je u uvodnih 500 metara pobjegao gotovo tri sekunde. Sjajni ga je Hrvat sasvim sustigao u samom finišu utrke, ali je ostao kraći za samo sedam stotinki sekunde (6:57.56-6:57.63).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo