VELIČANSTVENO / Hrvatska slavi svog novog junaka

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je naslov europskog prvaka u vježbi na preči na EP u Montpellieru, on je za svoju izvedbu u finalu dobio visoku ocjenu 14.

19.4.2015.
18:04
VOYO logo

Za 28-godišnjeg Možnika je ovo drugo odličje s eurupskih prvenstava u karijeri, a prvo je osvojio također u Montpellieru prije tri godine kada je bio srebrni. Usto ima i brončanu medalju s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Nanningu.

Usprkos naslovu europskog prvaka, Možnik se nije kvalificirao za nastup na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u Rio de Janeiru. Za to mora osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu koje će se održati od 23. listopada do 1. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možnik je u finalu nastupio prvi, te je odradio vježbu bez pogreške i tako postavio visok standard za ostale. Najviše mu se približio Britanac Sam Oldham koji je osvojio srebro sa 14.766 i time ponovio prošlogodišnji uspjeh kada je bio srebrni na EP u Sofiji, dok je broncu osvojio peterostruki europski prvak na ovoj spravi Grk Vlasios Maras sa 14.666.

Najbolji iz kvalifikacija, Švicarac Pablo Braegger je u finalu pao sa sprave, te završio kao osmi sa 12.433

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike