ISPRAĆAJ SIMONCELLIJA / 'Marco, nauči anđele voziti motocikle'

Pogreb nesretno poginulog motociklista Marca Simoncellija održan je u crkvi Santa Maria Assunta u njegovom gradu Corianu.

28.10.2011.
16:16
VOYO logo

Tisuće obožavatelja došle su se oprostiti od nedavno preminulog talijanskog motociklista Marca Simoncellija koji se održao u crkvi Santa Maria Assunta u njegovom rodnom gradu Corianu. 24-godišnji vozač poginuo je od ozljeda glave, vrata i torza koje je zadobio na Velikoj nagradi Malezije prošle nedjelje.

Njegovom ispraćaju nazočili su prijatelji, obitelj i sportske kolege, Valentino Rossi, Mattia Pasini, Jorge Lorenzo i Randy de Puniet.  "Večer prije tvoje posljednje utrke rekao si da želiš pobijediti na utrci jer te na podiju svi mogu bolje vidjeti", rekao je biskup Francesco Lambiasi koji je vodio propovijed. Dodao je kako žele napisati znak: "Marco, nauči anđele voziti motocikle!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trg pred crkvom preplavili su baloni s brojem 58 kojeg je "Sic" nosio na svom motociklu, a dva motocikla koja je Talijan vozio u klasi 250 ccm i Moto GP-ju nalazila su se uz njegov lijes. Kad je obred završio, Marcov dobri prijatelj Valentino Rossi odvezao se Sicovim motociklom iz crkve u spomen na svog prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo