Davor Šuker ima odgovore / 'Mandžukić će biti kažnjen jednom utakmicom'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Stav HNS-a oko Šimunića, koji je jedan fenomenalan igrač, da je to jedno neprimjereno ponašanje. Ljudski je griješiti. Prema tome, HNS je odmah odlučio pozabaviti se tom temom', rekao je Vrbanović.

22.11.2013.
14:08
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Na početku press konferencije, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je predstavio novu službenu internetsku stranicu HNS-a, a potom su se javnosti obratili predsjednik Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Tijekom razgovora s medijima šef HNS-a je otkrio kako je protiv Marija Mandžukić otvoren je disciplinski postupak i da će najvjerojatnije dobiti jednu utakmicu kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo vijest iz FIFA-e da će Mandžukić dobiti jednu utakmicu kazne i protiv njega su otvorili disciplinski postupak. Vjerujemo se da će ostati na toj jednoj utakmici", rekao je Šuker.

A slučaj Šimunić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon jednog velikog uspjeha, došla je jedna neprimjerena gesta za sportske terene. Dobili smo naputke i od FIFA-e, pričao sam i s Platinijem, no više će o stavu HNS-a Damir Vrbanović", rekao je Šuker.

"Užasno mi je žao što otvaramo tu temu. Kao prvo bih se zahvalio svima koji su nam ovih dana poslali poruke podrške. Stav HNS-a oko Šimunića, koji je jedan fenomenalan igrač, da je to jedno neprimjereno ponašanje. Ljudski je griješiti. Prema tome, HNS je odmah odlučio pozabaviti se tom temom. Naš stav je da ni na koji način Šimunić nije pozivao na ustaštvo. On je jako emotivno proživio ove dane i šokiran je činjenicom da ga se povezuje s mračnom povijesti. On je najavio čak i pravnu bitku da zaštiti svoje interese", rekao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FIFA je zatražila službeno priopćenje i to je sve. Spuštamo loptu za zeleni stol i okrećemo se ždrijebu u Brazilu. Sve smo mi definirali, a treba pogledati kontekst u kojem se to dogodilo. Sve će se uzeti u obzir i dogodit će se odgovarajuća odluka", dodao je Vrbanović o kažnavanju Šimunića rekavši da je FARE-u Hrvatska prijavio Šimunića iako oni tvrde da - nisu.

"Evo imamo tu prijavu", potvrdio je izvršni direktor HNS-a..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o zabranjenom transparentu "Zapamtite Vukovar", Vrbanović je rekao:

"Jako dobro pitanje. Mi se moramo zabrinuti zbog toga. Hrvatska ima jedan specifičan tretman kod UEFA-e i FIFA-e. Ja se s tim ne mirim. Svi smo emotivno doživjeli Vukovar i gledamo ga na taj način, a delegat to nije tako doživio. Mi smo tražili minutu šutnje i taj transparent. Mislim da se delegat uplašio, a s druge strane bili su neki drugi transparenti s napisima Vukovar koji nisu uklonjeni. Mislim da je tu napravljena jedna velika greška", objasnio je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podjela novca je takva da je 60 posto ide savezu, a ostalo igračima i izborniku. Kako je Štimac prije bio izbornik, morat ćemo vidjeti tko je koliko utakmica odigrao i bio prisutan prije nego donesemo konačne brojke. Milijun eura je već isplaćeno. Kad se podvuče crta između HNS-a i igrača, onda je odnos 50-50", rekao je Davor Šuker o isplatama skrećući s teme o Šimuniću naglasivši da će vrijeme pokazati kada će biti donijeta odluku o njegovu skandiranju.

"Molim u ime HNS-a i svih sportskih djelatnika da država pomogne oko gradnje nacionalnog stadiona. Zahvalio bih se svim navijačima koji su bili na utakmici, jer tu se vidjelo tko voli Hrvatsku. Nadam se da ćemo ubuduće biti bolji po tom pitanju. Ovako se ne možemo prijaviti ni za jednu veliku utakmicu kao što je europski Superkup koji je bio u Pragu, a mogao je i u Zagrebu", rekao je Šuker u želji da izgradi nacionalni stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo