UNITEDU PRVENSTVO, CITYJU KUP / Manchester vlada engleskim nogometom

Image

Manchester City osvojio je prvi trofej nakon 35 godina, a u gradu Manchesteru u subotu navečer sigurno će biti neviđeno slavlje jer je ranije u danu naslov prvaka osigurao i Manchester United.

14.5.2011.
14:01
VOYO logo

Remijem kod Blackburna (1:1) u pretposljednjem kolu Premijerlige nogometaši Manchester Uniteda osvojili su naslov prvaka Engleske jer ima nedostižnih sedam bodova više od Chelsea.  

Manchester United je proslavio 19. naslov, te je tako postao najtrofejniji engleski klub pretekavši Livepool koji je ostao na 18 naslova. Blackburn je poveo u 20. minuti pogotkom Bretta Emertona, a zgoditak vrijedan naslova postigao Wayne Rooney iz kaznenog udarca u 73. minuti. U zadnjih deset godina ManU je čak pet puta bio prvakom Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nogometaši Manchester Citya pobjednici su engleskog FA kupa nakon što su u finalu na Wembleyu svladali Stoke City s 1:0 pogotkom Yaya Tourea u 74. minuti.

Za City je to prvi trofej nakon 35 godina, a u gradu Manchesteru u subotu navečer sigurno će biti neviđeno slavlje zbog ova dva velika sportska postignuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo