JOŠ JEDNA VERZIJA HITA / Mali, ali pali: Trocilindraš za DS3

Image
Foto: citroën

Citroën je na tržište uveo još jednu verziju svog hit automobila DS3, koja je ujedno sad i početna benzinska motorizacija. Riječ je o novom trocilindarskom motoru s 82 KS i niskom emisijom CO2.

29.10.2012.
15:36
citroën
VOYO logo

U skladu s aktualnim trendovima i ekološkim propisima Citroën u ponudu modela DS3 uvodi 82 KS snažni Otto motor naziva PureTech VTi 82 koji u ponudi zamjenjuje dosadašnji četverocilindrični motor 1.4 VTi s 95 KS.

Ovaj bazni benzinac je prvi izdanak potpuno nove generacije trocilindričnih motora s niskom potrošnjom goriva. Tako se za ovaj automobil deklarira prosječna potrošnja od 4,5 litara na 100 kkilometaradok je emisija CO2 104 grama po kilometru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, DS3 dobiva nova 3D LED stražnja svjetla, u serijskoj opremi kod verzija Sport Chic i Ultra Premium dok su u paketima Chic i SoChic dio dodatne opreme.

Image
Foto: citroën

Nove su i dvije boje krova, Moondust siva i Infini plava te nova vanjska boja Rubi crvena. U uređenju unutrašnjosti dopuna u ponudi je Moondust siva i plava Infini kao i sjedala presvučena u kožu boje plavog granita. Također, tu su i tri nove vrste presvlaka od alcantare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nov je dizajn i 16 colnih aluminijskih naplataka s lakšim protokom zraka. Ugrađene na model e-HDi 90 Airdream smanjuju emisiju CO2 s 99 na 90 grama po kilometru (uspoređujući sa standardnim naplatcima) dok je potrošnja smanjena s 3,8 na 3,5 litara na 100 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike