Maestralni Hrvati: 'Skinuli smo kletvu!'

Šime Fantela i Igor Marenić postigli su veliki uspjeh osvajanjem srebrnog odličja u klasi 470 na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu...

27.4.2012.
15:08
VOYO logo

Uz Fantelu i Marenića, Tina Mihelić također je izvrsno jedrila u plovu za odličja za Laser Radial, ušla je druga u cilj. U ukupnom poretku je osma. Odličnim nastupom u plovu za odličja za Laser Tonči Stipanović zauzeo je četvrto mjesto, tri boda do bronce. U plovu za odličja bio je treći.

Regata nije mogla završiti na bolji način. Nakon cijelog tjedna napornog i zahtjevnog jedrenja sve se svelo na današnji plov za odličja i deset posada u svakoj klasi koje su se prethodnih pet dana po 30 čvorova vjetra izborile za pravo da jedre za medalje. Među 100 jedrilica u deset olimpijskih disciplina svoja mjesta zauzelo je i šest CRO jedara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od njih šest jedna se posada popela i na pobjedničko postolje, a jedan je samac ostao nadomak istom. Sjajni rezultati ususret svjetskim prvenstvima koja nas očekuju u svibnju, odnosno naravno onome što je svima glavni cilj ove godine, Olimpijskim igrama.

Šime Fantela i Igor Marenić na maestralan su način zaključili regatu. Od prve do zadnje oznake vodili su flotu finalista klase 470 i ušli prvi u cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo zadovoljni, skinuli smo tu neku "kletvu" s Hyeresa, nikako da ovdje završimo u prva tri, ovo je prva godina da smo u prva tri", kazao je Šime i odjurio spakirati brod na prikolicu, na putu prema Barceloni i svjetskom prvenstvu.

Srebrna medalja oko vrata našeg dvojca, u konkurenciji od koje se očekuje da će jedriti i za olimpijska odličja. Jedina posada koja je bila ukupno bolja od Šime i Igora su aktualni svjetski prvaci Australci Belcher i Page. Dobro ih je danas bilo u finalu gledati iza naše posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo