Play ponuda

VIDEO: / Ma je li moguće! Srušen svjetski rekord jednog od najvećih u povijesti

shimmer fallback
15.2.2014.
19:05
Play ponuda

27-godišnji Lavillenie, koji je slavio i na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu, u Donjecku je preskočio nevjerojatnih 6.16 metara i srušio Bubkin rekord koji je 1993. godine, također u Donjecku, postavio letvicu na 6.14 metara.

Nitko se nije nadao da bi Francuz mogao do ovakvog ostvarenja, pošto je imao velikih problema na visini od 6.01 koju je preskočio tek iz trećeg pokušaja.

Zanimljivo je dodati kako je Lavillenie oborio rekord i to pred očima samog Bubke, koji je stigao na miting kao počasni gost.

Dvije hrvatske skakačice u vis nastupile su na atletskom mitingu u švedskom Götebrogu. Ana Šimić osvojila je drugo, a Blanka Vlašić četvrto mjesto.

Pobijedila je domaća predstavnica Emma Green Tregaro s preskočenom visinom od 194 centimetra. Istu visinu preskočila je i Ana Šimić, ali je zauzela drugo mjesto, jer je imala jedan neuspješan pokušaj na 190 centimetara, dok je Šveđanka do visine od 194 centimetra stigla bez neuspješnih pokušaja.

Obje su 194 centimetra preskočile iz prvog pokušaja. Nakon toga je Ana Šimić imala tri neuspješna pokušaja na 196 centimetara, a Green Tregaro na 198.

U svom prvom nastupu nakon sedam mjeseci pauze, Blanka Vlašić je osvojila četvrto mjesto s preskočenih 190 centimetara. Iz prve je preskakala 186 i 190, ali je imala tri neuspješna pokušaja na 194 centimetra.

Treće mjesto osvojila je Litavka Airine Palšyte s preskočena 192 centimetra.

Dvoranska atletska sezona polako ide svome kraju, a jedno od zadnjih domaćih dvoranskih natjecanja bilo je seniorsko prvenstvo Hrvatske u Zagrebu.

Najuspješnija atletičarka bila je danas Andrea Ivančević koja je osvojila dva naslova prvakinje Hrvatske i to na 60 m i 60 m prepone, a tome je dodala i novi dvoranski rekord Hrvatske na 60 m prepone 8,15. Andrea je već u kvalifikacijama trčala samo stotinku slabije od rekorda - 8,17 da bi u finalu bila stotinku brža od dosadašnjeg rekorda. Na 60 m Andrea je istrčala 7,46 u finalu.

U bacanju kugle pobijedila je naša najbolja atletičarka Sandra Perković s hicem od 15,21 m.

U ženskom skoku u dalj jedina je preko 6 m skočila pobjednica Marija Gredelj - 6,09 m, a u skoku u vis u odsutnosti naše dvije najbolje visašice uvjerljivo je pobijedila Lucija Zubčić sa 1,83.

U muškoj konkurenciji najraspoloženiji su danas bili skakači u dalj. Najbolji od njih bio je Dino Pervan kojem je nedostajao tek 1 cm do 8 m skočivši 7,99 m. U skoku u vis pobijedio je Paolo Lazarić izjednačivši juniorski dvoranski rekord Hrvatske s preskočenih 2,11 m.

Najbrži na 60 m bio je danas Zvonimir Ivašković sa 6,77.

U skoku s motkom Ivan Horvat je skakao tek da bude prvi i preskočio za njega skromnih 4,90 m.

Play ponuda
Play ponuda