KRAJ LJETNE 'SAPUNICE' / Luis Suarez u Barceloni sljedećih pet godina!

Image
Foto: fcbarcelona.com

Najveća 'sapunica' ljetnog prijelaznog roka je danas i službeno završila - urugvajski napadač Luis Suarez napustio je redove Liverpoola i karijeru će nastaviti u Barceloni.

11.7.2014.
14:28
fcbarcelona.com
VOYO logo

Klubovi nisu željeli obznaniti iznos odštete, no španjolski mediji tvrde kako će Barcelonu Suarezova 'sloboda' stajati oko 72 milijuna eura. Barcelona je službeno objavila kako će Suarez u idućih nekoliko dana doputovati na Camp Nou te potpisati ugovor na pet godina.

"Teška srca napuštam Liverpool, ali sam spreman za život i nove izazove u Španjolskoj. Nadam se kako će me ljudi razumijeti," poručio je Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Suareza je sjajan sezona u dresu Liverpoola tijekom koje je zabio 31 gol u 37 susreta, ali i nevjerojatna glupost koju je učinio na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Zbog ugriza talijanskog braniča Giorgia Chiellinija, FIFA je Urugvajca kaznila četveromjesečnom zabranom igranja, suspenzijom na devet međunarodnih utakmica i novčanom globom od 100.000 švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će Barca na njegove usluge moći računati tek koncem listopada, a Urugvajac neće moći niti trenirati s ekipom.

Suarezu je to bio treći put da se ponaša poput 'kanibala'. Prije četiri godine kao član Ajaxa ugrizao je za rame igrača PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili 'Ajaxovim kanibalom'. Još jednom je to učinio i u dresu Liverpoola.

U travnju 2013. je ugrizao za ruku stopera Chelseaja Branislava Ivanovića. Engleski nogometni savez (FA) suspendirao ga je na deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo