za prezimljavanje - pobjeda / Lov na europsko proljeće: Moises i Kramarić uništili Belgijce

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Golove za drugu pobjedu Rijeke u skupini postigli su Moises i Andrej Kramarić. Nažalost, u drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Sevillu 2-0, pa će Rijeka za prolaz morati u zadnjem kolu na gostovanju pobijediti aktualnog pobjednika Europske lige.

27.11.2014.
20:47
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu petog kola G skupine Europske lige nogometaši Rijeke su na stadionu Kantrida pobijedili Standard 2-0 i ostali u igri za plasman u drugi krug natjecanja.

Golove za drugu pobjedu Rijeke u skupini postigli su Moises (25) i Andrej Kramarić (34-11m). Nažalost, u drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Sevillu 2-0, pa će Rijeka za prolaz morati u zadnjem kolu na gostovanju pobijediti aktualnog pobjednika Europske lige. Golove za Feyenoord koji je osigurao prolaz postigli su Jens Toornstra (56) i Karim El Ahmadi (83).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Feyenoord s devet bodova, Sevilla ima osam, a Rijeka sedam bodova. Na začelju je Standard sa četiri boda. U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Sevilla - Rijeka, te Standard - Feyenoord.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka - Standard

Rijeka je protiv Standarda pružila sasvim sigurno svoju najbolju predstavu ove sezone, posebice prvih 45 minuta tijekom koji je briljirala. Kekova družina je u svim segmentima igre nadigrala suparnika. Domaćin je postigao dva gola, imao jednu vratnicu i još jedan promašeni zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je mogla do vodstva već u petoj minuti utakmice. Kramarić se sjajnim driblingom riješio čuvara i uputio povratnu loptu, Moisesov je odlično pucao i kada je belgijski vratar već bio savladan, loptu je na gol crti zaustavio Van Damme. U 22. minuti pogodak je mogao postići i Kramarić, no uzdrmao je vratnicu. Sjajnu igru Rijeka je okrunila vodstvom u 25. minuti. Jajalo je ubacio iz kornera, a Moises glavom svladao Yohanna Thurama-Uliena. Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 34. minuti kada je Kramarić nakon sjajnog solo prodora izborio jedanaesterac i isključenje Dine Arslanagića. Rijekin napadač mirno je realizirao kazneni udarac za vodstvo 2-0.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka - Standard

Na otvaranju drugog dijela Standard je zaprijetio, no bez konkretne završnice. Nisu pomogle niti tri izmjene koje je gostujući strateg Ivan Vukomanović vrlo brzo napravio. Najbliže golu gosti su bili u 80. minuti kada je Mpoku sjajno pucao iz slobodnog udarca, a Vargić još ljepše obranio. Rijeka je kontrolirala igru i do konca susreta zadržala prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo