Vaterpolo / Liga prvaka: Dubrovčani svladali Mađare i popeli se na prvo mjesto svoje skupine

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bila je to utakmica koju je Jug odlično otvorio, a još bolje je zaključio, dok je središnji dio igre pripao gostima

21.11.2018.
23:17
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu trećeg kola B skupine vaterpolske Lige prvaka Jug CO je u Dubrovniku pobijedio Szolnoki 8-7 (3-1, 1-3, 2-3, 2-0) upisavši i treću pobjedu nakon koje je preuzeo vodstvo na ljestvici.

Bila je to utakmica koju je Jug odlično otvorio, a još bolje je zaključio, dok je središnji dio igre pripao gostima. Srećom, bilo je to dovoljno za važnu pobjedu Dubrovčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranici Vjekoslava Kobešćaka dobro su ušli u susret. Poveli su 2-0  i 3-1, a sredinom druge četvrtine vodili su i 4-2. Međutim, Mađari su uzvratili serijom 3-0 i okrenuli rezultat u svoju prednost (5-4). Do kraja četvrtine gosti su zadržali pogodak prednosti i u posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 7-6 za Szolnoki.

Završnu dionicu Jug je odigrao sjajno. Domaćin je zaključao svoja vrata i u posljednjih osam minuta nije primio niti jedan gol, a postigao je dva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug je izjednačio sedam minuta prije kraja golom Alexandrosa Papanastasioua, a potom 2:22 prije kraja poveo preko Danila Merkulova. Do kraja susreta Mađari su imali nekoliko napada za izjednačenje, ali je Toni Popadić odlično branio i na koncu sakupio devet obrana.

Jug su do pobjede predvodili Merkulov i Papanastasiou sa po dva gola, a među strijelce su se upisali i Loren Fatović, Luka Lončar, Marko Joković i Hrvoje Benić, dok su kod Mađara najefikasniji bili Gergo Zalanki s tri gola, te Bence Batori s dva gola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B nastupaju još dva hrvatska kluba Mladost i Jadran. U njihovom međusobnom susretu igranom u utorak u Splitu, Mladost je pobijedila sa 12-10 (1-1, 4-3, 4-5, 3-1). Kod Mladosti Antonio Petković postigao je tri gola, a Miloš Ćuk, Cosmin Radu i Lovre Miloš po dva. Ekipu Jadrana predvodio je Anđelo Šetka sa tri pogotka, a Aljoša Kunac zabio je dva.

U preostalim susretima skupine Olympiacos je pobijedio Spandau 04 sa 11-4, dok je Verona BPM na gostovanju pobijedila Hannover sa 11-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Jug CO i Verona sa po tri pobjede i devet bodova, Mladost je treća sa sedam bodova, Olympiacos ima četiri, Szolnoki tri boda, Hannover dva boda, dok su Jadran i Spandau na začelju bez bodova.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike