Lekcija Hrvatima zbog Štimca i generala

FIFA i UEFA opominju da sport i politiku ne treba mešati

29.11.2012.
14:09
VOYO logo

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker još jednom je ponovio da je izjava selektora Igora Štimca da će generali Ante Gotovina i Mladen Markač izvesti početni udarac na utakmici protiv Srbije bila izuzetno štetna.

Šuker je istakao da je imao neprijatan razgovor sa čelnicima svetske i evropske fudbalske organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- FIFA i UEFA su nam zbog toga održale malu lekciju. Moramo da pazimo. Politiku HNS-a vodiće Izvršni odbor na čijem sam čelu. Štimac ima ugovor o treniranju i takvi i slični istupi u medijima su kršenje ugovornih obveza. Nesmostren istup kao plod euforije izazvao je štetne posledice za Savez i ugled naše reprezentacije. Povukao se naš selektor izbornik, ali naglašavam da se zalažem za princip nezavisnosti sporta od politike. Nama lopta, njima politika. Dobro smo startovali u kvalifikacijama, imamo deset bodova, ali ništa još nismo napravili. Zanima me samo projekat Brazil kada je u pitanju reprezentacija. To je Štimčev posao, a kako će Savez raditi posao je predsednika i Izvršnog odbora - izjavio je Šuker za Novi list.

Za prvog čoveka hrvatskog fudbala stvari su jasne - sport i politika se ne smeju mešati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Politiku HNS vodiće Izvršni odbor na čijem sam čelu ja. Štimac ima ugovor o treniranju i takvi i slični istupi u medijima su kršenje ugovornih obveza. Nesmotren istup, kao plod euforije, izazvao je štetne posledice za Savez i ugled naše reprezentacije. Naš selektor se povukao, ali naglašavam da se zalažem za princip nezavisnosti sporta od politike. Nama lopta, njima politika. Dobro smo startovali u kvalifikacijama, imamo deset bodova, ali ništa još nismo završili. Idemo da se bavimo fudbalom. Zanima me samo "projekat Brazil" kada je u pitanju reprezentacija. To je Štimčev posao, a kako će Savez raditi, posao je predsednika i Izvršnog odbora - naglasio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo