zdravlje ispred svega / Legendarni Van Basten napušta AZ zbog srčane aritmije

Image
Foto: Youtube

Nizozemski nogometni stručnjak, 49-godišnji Marco van Basten napušta kormilo AZ Alkmaara zbog problema sa srcem, objavili su nizozemski mediji.

12.9.2014.
9:51
Youtube
VOYO logo

Bivši najbolji nogometaš svijeta, napadač Ajaxa i Milana Marco Van Basten preuzeo je momčad AZ-a iz Alkmaara ovoga ljeta, no nakon svega dva mjeseca napušta klub.

Van Basten je koncem kolovoza uzeo nekoliko slobodnih dana, ali se nakon liječničkih konzultacija odlučio povući s klupe. U klubu nisu željeli otkriti o kakvim se problemima radi, no nizozemski mediji navode da bivši napadač Ajaxa i Milana ima srčanu aritmiju od srpnja kad mu je preminuo otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad će do daljnjeg voditi njegov pomoćnik Alex Pastoor.

Van Basten je u dresu nizozemske reprezentacije osvojio Euro 1988. godine i s pet postignutih pogodaka bio je najbolji igrač turnira. U dresu Ajaxa osvojio je tri naslova nizozemskog prvaka, a u dresu Milana tri naslova u Serie A i dva Kupa prvaka. Bio je najbolji nogometaš svijeta u izboru Fife (1992), a još tri puta je biran za najboljeg nogometaša Europe (1989, 1990, 1992).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračku karijeru bio je prisiljen okončati prijevremeno, 1993. godine u dobi od samo 28 godina zbog teške ozljede gležnja. U trenerskoj karijeri započetoj 2003. godine Van Basten je, između ostalih, trenirao nizozemsku reprezentaciju, Ajax i Heerenveen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo