Pehar Lige prvaka / Legendarni Schmeichel i čuveni trofej stigli u Zagreb

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trofej UEFA Lige prvaka koji je prošle godine završio u rukama nogometaša Real Madrida u petak je na svojoj turneji stigao i u hrvatsku metropolu, gdje će ostati do nedjelje.

10.10.2014.
12:25
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Goran Vlaović i legendarni danski vratar Peter Schmeichel donijeli su legendarni trofej namijenjen pobjedniku UEFA Lige prvaka na glavni zagrebački trg, gdje će ga svi posjetitelji moći vidjeti sve do nedjelje u posebnom priređenom paviljonu za ovaj događaj i prateću izložbu.

Trofej UEFA Lige prvaka koji je prošle godine završio u rukama nogometaša Real Madrida u petak je na svojoj turneji stigao i u hrvatsku metropolu, gdje će ostati do nedjelje. Srebrni trofej visok 73,5 cm i težak 7,5 kg dopremljen je na glavni zagrebački trg posebnim autobusom na kat, a u paviljon u kojem će ga svi moći pogledati, unijeli su ga UniCreditovi ambasadori turneje, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Goran Vlaović i legendarni danski vratar Peter Schmeichel koji ga je kao kapetan Manchester Uniteda osvojio 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Schmeichel se prisjetio nezaboravnog finala na Nou Campu, u kojem je Manchester s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi oteo trofej igračima minhenskog Bayerna koji su se već zamišljali s njim u naručju.

"Imao sam veliku sreću osvojiti taj trofej, najvrijedniji koji postoji u klupskom nogometu. Nismo igrali dobro te večeri, a Alex Ferguson nam je u poluvremenu održao govor u kojem je baš taj trofej iskoristio kao motivaciju. Pogledajte taj trofej. Nikada ga nećete osvojiti, ako ćete ovako igrati, rekao nam je trener. I upalilo je. Okrenuli smo utakmicu i teško izborili pobjedu", prisjetio se Schmeichel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana nakon što je trofej boravio u vitrini na Old Traffordu, mogao je završiti i u Vlaovićevim rukama, ali je njegova Valencia izgubila finale od madridskog Reala.

"Da, bio sam nadomak osvajanja trofeja s Valencijom, ali smo nažalost izgubili to finale. Mnogo je sjećanja na utakmice u Ligi prvaka, a jedne se posebno sjećam, opet gubitničke, kad sam se s Panathinaikosom protiv Barcelone na Nou Campu borio za prolaz u polufinale. Barcelona je imala pozitivan rezultat, a ja sam u posljednjoj minuti imao priliku. Taj trenutak kad je cijeli Nou Camp zanijemio pamtit ću zauvijek. Nažalost, moj udarac nije završio u golu i Barcelona je prošla dalje", rekao je Goran Vlaović evocirajući svoje najljepše uspomene iz igračkih dana u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je značaj dolaska ove turneje u Zagreb.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Ovo je putujuća promocija sportske, financijske, gospodarske i turističke izvrsnosti. Ovo je i mjesto susreta ljudi. Bitno je da se ljudi susreću i natječu. Olimpijsko pravilo kaže "važno je sudjelovati". To je alibi za nemoćne. Bitno je sudjelovati, ako ne možete pobijediti, a u Champion ligi je samo cilj pobijediti", rekao je Bandić, a upitan za prognozu tko će osvojiti ovo izdanje Lige prvaka gradonačelnik je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da to bude Dinamo, ali to je nemoguće."

Goran Vlaović se otvoreno deklarirao kao navijač Barcelone, a Peter Schmeichel je istaknuo Real Madrid kao momčad koja bi prva u povijesti mogla obraniti naslov otkako se Liga prvaka igra u ovom formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali su fantastično prošle sezone, a ove su se još i pojačali igračima poput Jamesa Rodrigueza. Imaju odličnog trenera i sve što je potrebno da postanu prva momčad koja će obraniti naslov", izjavio je Schmeichel.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na ovogodišnjoj turneji koja je započela 26. rujna, trofej UEFA Lige prvaka boravio je u Bratislavi i Beču, a nakon Zagreba posjetit će i Beograd. Uz proslavljeni trofej svi će posjetitelji do nedjelje u 19 sati moći razgledati i besplatnu izložbu "UniCredit Walk of Champions" koja prati turneju i plijeni pažnju brojnim fascinantnim eksponatima UEFA Lige prvaka, zanimljivim činjenicama i brojkama te zabavnim interaktivnim sadržajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo