I klub mu okrenuo leđa: Najteži dani karijere hrvatske zvijezde

Legendarni hrvatski vaterpolista Nikša Dobud više nije kapetan momčadi Juga, izbačen je iz prve momčadi, te će biti i dodatno novčano kažnjen.

30.12.2014.
15:36
VOYO logo

Čini se da je Nikši Dobudu ovoga puta zaista odzvonilo. Nakon što je prije 2 godine u bazenu udario srpskog reprezentativca Filipovića na EP-u, isto je ponovio prošloga tjedna u Beogradu na Banjici, u srazu Lige prvaka između Partizana i Juga. Dobud je bio vinovnik velikog incidenta, u kojem je šakom u glavu udario deset godina mlađeg Marka Manojlovića. Mladi igrač Partizana je završio sa razbijenom arkadom, nakon čega je završio na šivanju u bolnici.

Partizan je, sukladno očekivanjima, žestoko osudio ovaj incident obuda, a isto se dogodilo i u VK Jug. Uz to, Dobud i Jug kaznio je i LEN. Hrvatski centar je, tako, dobio, tri utakmice kazne u Ligi prvaka, a Jug na klupi ne smije imati zamjenu za njega u sastavu, odnosno, imat će igrača manje na klupi. Uz to, Jug je svog igrača odlučio drastično kazniti. Tako je Dobudu oduzeta kapetanska vrpca, izbačen je iz prve momčadi, te će još biti i novčano kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/I9KvYmu4hCk

Priopćenje VK Jug prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six. Kako već na prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke:

Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake. Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrača Juga što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana – vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba. Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima.

Ambicije Kluba su na početku sezone bile četiri finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo