LEGENDARNA RUKOMETAŠICA ZAHVALILA ČERVARU: / Pozvala je na promjene u hrvatskom rukometu; 'Vrijeme je za nove i mlađe ljude...'

Image

Hrvatski rukometaši u ponedjeljak su, nakon poraza od Danske, ispali sa Svjetskog prvenstva

26.1.2021.
13:53
VOYO logo

Dan nakon što je Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva, legendarna hrvatska rukometašica Maida Arslanagić objavila je duži post na Facebooku u kojem je zahvalila izborniku Lini Červaru, proanalizirala nastup Kauboja na svjetskoj smotri i pozvala na promjene u sustavu.

Image
[VIDEO] LEGENDA HR RUKOMETA KOMENTIRALA NASTUP KAUBOJA I ČERVAROVU OSTAVKU: /

'Teško da je to moglo mobilizirati bilo koga...'

Image
[VIDEO] LEGENDA HR RUKOMETA KOMENTIRALA NASTUP KAUBOJA I ČERVAROVU OSTAVKU: /

'Teško da je to moglo mobilizirati bilo koga...'

Červar je nakon poraza od Argentine na SP-u rekao da se povlači s izborničke pozicije, a Maida Arslanagić mu je odala priznanje za sve što je učinio za hrvatski rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prespavali smo noć, dojmovi su se slegli i sad svi skupa trebamo čestitati i zahvaliti treneru Lini Červaru. Treneru koji je napravio jako puno za hrvatski rukomet i koji će zauvijek ostati upisan u povijest hrvatskog sporta. Hvala našim rukometašima, koji su u kontinuitetu nastupili i kvalificirali se na čak 22 velika natjecanja te skoro 2 desetljeća harali rukometom scenom. Hvala vam što ste nas uveseljavali i što ste nas ponosno predstavljali u svijetu, a mi se s ponosom hvalili vašim medaljama i rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sport danas nije ono što je nekada bio'

Sada je došao kraj jedne velike ere hrvatskog rukometa i umjesto pljuvanju i pametovanja, zahvalimo se pojedincima i okrenimo budućnosti i promjenama. Iza nas je jedna vrlo izazovna godina, izazovna na svim poljima i trebalo je izdržati sve to. Sjetite se kako prije samo 9 mjeseci sporta nije niti bilo, bili smo u lockdownu iz kojeg još nismo zapravo niti izašli. Sport danas nije ono što je nekada bio i trebat će puno vremena za povratak na staro u svakom pogledu.

Image
Image

Maida Arslanagić

Zapravo treba zahvaliti koronavirusu jer nam je ukazao na velike probleme u sustavu. Možda bi dečki napravili bolji rezultat da godina nije bila toliko izazovna, možda ne bismo imali toliko ozljeđenih igrača i prisilnih pauza tijekom sezone koje je uzrokovao virus, možda...Vjerojatno bismo otišli na SP u punom sastavu, zdravi i spremni za još jednu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mi je žao mojih kolega rukometaša, s druge strane mi je drago da se ovo dogodilo jer će nas trenutna situacija, nadam se, pokrenuti u pozitivnom smislu i prema novim i toliko potrebnim promjenama.

Potrebne promjene

Dugo se mislilo da je problem sustava prisutan samo u ženskom rukometu, ali sada smo svjedoci da je problem hrvatskog rukometa ipak malo širi i veći. Hrvatski rukomet vapi i čežne za promjenama, promjenama u sustavu i sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cure su napravile povijesni rezultat za ženski rukomet, ženski sport općenito, koji se ne smije zaboraviti, a vjerujem da bi brzo pao u zaborav da su dečki napravili barem jednak rezultat u Egiptu. Treba se okrenuti budućnosti i razmisliti što napraviti da takvi rezultati ne budu slučajnost, da nisu iznimka već pravilo.

Hrvatski rukomet treba i priželjkuje promjene. Promjene od kojih će profitirati ne samo veliki klubovi, nego i oni mali, oni koji proizvode igrače, razne škole rukometa, mladi treneri i trenerice...To je budućnost! Treba početi cijeniti više bivše reprezentativce i reprezentativke, sve ono što su pružili i još uvijek pružaju ovom sportu kao treneri i sportski djelatnici. Vrijeme je za nove i mlađe ljude i promjene, a bez temeljnih promjena neće biti niti blistave budućnosti", napisala je na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo