Tužan kraj: Najvećem u povijesti doživotni izgon!

24.8.2012.
12:19
VOYO logo

Izvršni direktor USADA-e Travis Tygart rekao je kako će 40-godišnjem Amerikancu biti izrečena doživotna zabrana natjecanja, a mogao bi ostati i bez drugih nagrada i priznanja osvojenih tijekom karijere. U pitanje bi mogla doći i njegova brončana medalja osvojena na Olimpijskim igrama 2000. godine.

USADA, pozivajući se na svjedočenja bivših mu momčadskih kolega Tylera Hamiltona i Floyda Landisa, tereti Armstronga da je sustavno koristio doping između 1999. i 2005. godine, među ostalim steroide i krvni doping, iako mu nikad ništa službeno nije dokazano na stotinama obavljenih testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armstrong je pokušao osporiti nadležnost agencije, tvrdeći cijelo vrijeme da se nije dopingirao i da su ugrožena njegova ustavna prava, ali je nedavno federalni sudac u Austinu, saveznoj američkoj državi Teksas, presudio u korist USADA-e. Nakon toga je legendarnom američkom biciklistu ostalo žaliti se na Žalbenom sudu u New Orleansu, što je ovaj sada odbio, uz obrazloženje da je umoran od borbe.

"Postoji točka u životu svakog čovjeka kada mora reći: "dosta je dosta". Za mene je sada to vrijeme došlo. Nosio sam se s tvrdnjama i optužbama da sam varao i imao nepoštenu prednost u osvajanju svojih sedam naslova na Tour de Franceu od 1999. Posljedice su se počele odražavati na moju obitelj, na moj posao za našu fondaciju i na mene, što me dovodi do ovoga gdje sam sada", a sada sam gotov s ovom gluposti - rekao je među ostalim Armstrong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo