optimizam u svlačionici / Kruno Simon uvjeren: 'Bit ćemo pravi kad krene nokaut faza'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kruno Simon je najkonstantniji igrač Hrvatske u dosadašnje četiri utakmice, a uvjeren je da će ono najbolje reprezentacija pokazati u Lilleu. 'Nije ni za očekivati da će u svakoj utakmici biti spektakl, da ćemo Makedonce ili Nizozemce razbiti i odmah na početku otići na 20 razlike'

10.9.2015.
7:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Pobjedom nad Nizozemskom 78-72 (39-35) u 4. kolu hrvatska košarkaška reprezentacija osigurala je drugo mjesto u skupini C EuroBasketa te će u nedjelju u Lilleu igrati protiv trećeplasirane reprezentacije u skupini D utakmicu osmine finala.

Za pobjedu protiv Nizozemske hrvatski su košarkaši opet morali naporno raditi jer su Nizozemci i protiv Perasovićevih izabranika pokazali koliko opasni mogu biti ako suparnika uvedu u svoj ritam. U 8. minuti Nizozemska je vodila 18-10, u 16. minuti čak 34-22, ali su prvo Dario Šarić s pet poena u nizu, pa Bojan Bogdanović svojom serijom 10-0 nakon što mu je dosuđena tehnička pogreška, kreirali preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Simon je najkonstantniji igrač Hrvatske u dosadašnje četiri utakmice, a uvjeren je da će ono najbolje reprezentacija pokazati u Lilleu.

"U 40 minuta se pokazuje kvaliteta, a nije ni za očekivati da će u svakoj utakmici biti spektakl, da ćemo Makedonce ili Nizozemce razbiti i odmah na početku otići na 20 razlike, pa će se oni predati. Uvjeren sam da se ovo neće događati kad dođe nokaut faza", rekao je Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak će se odlučivati i o preostala dva putnika za Lille iz skupine C. Slovenija sve drži u rukama. Pobjeda nad Makedonijom donosi treće mjesto. U slučaju pobjeda favoriziranih reprezentacija dalje će otići Gruzija sa samo jednom pobjedom. No, Nizozemci vide svoju šansu u opuštenim Grcima, a vjerojatno na isto računaju i Gruzijci u sudaru s Hrvatskom.

Sve o Eurobasketu pratite na našem specijalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo