KOVAČIĆEV TRENER IZGUBIO ŽIVCE I POTPUNO 'POLUDIO' NA IGRAČE: / 'Očito su nešto krivo shvatili, kao da ne znaju osnove nogometa...'

Image
Foto: Profimedia

Arsenal je u subotu pobijedio Chelsea s 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih osam kola

27.12.2020.
10:05
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Chelsea sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih osam kola.

Image
KOVAČIĆ DOŽIVIO NAJVEĆI DEBAKL OVE SEZONE: /

Otpisani Arsenal potopio Chelsea u senzacionalnom meču. Xhaka zabio spektakularan gol

Image
KOVAČIĆ DOŽIVIO NAJVEĆI DEBAKL OVE SEZONE: /

Otpisani Arsenal potopio Chelsea u senzacionalnom meču. Xhaka zabio spektakularan gol

"Topnici" su dočekali "Bluese" uzdrmani velikom rezultatskom krizom tijekom koje su potonuli na skromno 15. mjesto Premier lige sa svega tri boda više od zone ispadanja. Stoga nije potrebno posebno naglašavati koliko su domaćinu bili važni bodovi. Nagađalo se kako bi još jedan kiks mogao značiti i otkaz Mikelu Arteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivi Topnici

U utakmici u kojoj nije imao pravo na pogrešan korak, Arsenal je odigrao odlično i posve zasluženo je slavio protiv blijedog gradskog suparnika koji je prvi udarac u okvir gola uputio tek u 85. minuti.

Image
Foto: Profimedia

Mohamed Elneny (lijevo) i Mateo Kovačić

Golove za Arsenal zabili su Alexandre Lacazette (34-11m), Granit Xhaka (44), te Bukayo Saka (56), dok je za Chelsea zabio Tammy Abraham (85). Gosti su u 90. minuti imali i kazneni udarac, no Bernd Leno je obranio slabo izvedeni udarac Jorginha. Mateo Kovačić je igrao prvo poluvrijeme za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Chelseaja Frank Lampard nakon utakmice je bio bijesan i u izjavama je prozvao neke od svojih igrača.

'Oni moraju preuzeti odgovornost za ovo'

"Ja ih ne mogu braniti kako su igrali u prvom poluvremenu, to je bilo kao da ne znaju osnove nogometa. Prije utakmice sam igračima dao jasnu poruku - 'Ovo će biti teška utakmica protiv kvalitetne ekipe koja se grčevito bori, momčadi koja će poginuti za pobjedu u londonskom derbiju. Moji nogometaši jednostavno moraju preuzeti odgovornost za igru u prvom poluvremenu", rekao je Lampard pa nastavio s kritikama na račun svojih igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji igrači su nešto očito krivo shvatili, jako sam ljut jer želim da pobjeđujemo. Bili smo nemarni kad im poklonili penal, bili smo lijeni kad smo im dali slobodan udarac koji je Xhaka pogodio u 'rašlje', ja sam jako, jako razočaran pristupom u prvom poluvremenu jer tse radilo o nekim osnovnim stvarima u nogometu. Ne radi se o taktici i sustavu igre, tpitanje je želiš li trčati, pomoći svom suigrači i sprintati? Ili samo želiš malo trčkarati po terenu i reći si da možda možeš i ovako. Mi smo očito odlučili ovo drugo i to je potpuno krivo", zaključio je legendarni Englez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo