Pozvao navijače na podršku / Kovač za RTL: U Brazil vodim Sammira

'Polako se raščišćava slika. Smatram da imam trenutno 21 igrača koji su sigurni, a još tražim dvojicu. Za Sammira sam pozitivno iznenađen kako je trenirao i živio ovdje. On je to zaslužio', kazao je izbornik hrvatske reprezentacije.

29.5.2014.
19:16
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač, exkluzivno je za RTL prokomentirao svoje prve pripreme, probleme s lijevim bokom te potragu za dvojicom igrača, od kojih je Sammir navodno već siguran.

Prošli ste kratki put od izbornika mlade reprezentacije do seniora, kako ste zadovoljni svojim prvim pravim pripremama?

Dečki su bili preopterećeni pa smo malo smanjili ritam, otkazali smo jedan trening. Sve u svemu sam zadovoljan. Što se tiče ozljeda, tu nam je Milan Badelj otišao na pretrage, a i Danijel Pranjić, ali nadam se da će biti ok.

Znate li koja će 23 igrača putovati u Brazilu?

Polako se raščišćava slika. Smatram da imam trenutno 21 igrača koji su sigurni, a još tražim dvojicu. Za Sammira sam pozitivno iznenađen kako je trenirao i živio ovdje. On je to zaslužio. Ja sam rekao da će ići oni koji su u tom trenutku najbolji, a on je dokazao da je među najboljima.

Što je s problemima na lijevom boku i imate li rješenje?

Tu još tražimo, vidjet ćemo kako ćemo to riješiti protiv Malija. Vrsaljko je jučer igrao s mladom reprezentacijom pa ne znamo koliko on može u Osijeku odigrati. Isprogramirat ćemo da nitko ne bude preopterećen.

U Osijeku će vam se priključiti Luka Modrić, kako ga planirate razbuditi?

Ja mislim da on ima puno adrenalina u sebi, jedva čeka doći k nama i družiti se sa suigračima i zagirati. Pripazit ćemo jer tjedan dana nije igrao pa ćemo biti oprezni.

Izbornik Kameruna rekao je da ste vi tipični Balkanac.

Ne znam je li on to rekao jer smatram da zna gdje sam rođen i gdje sam živio cijeli život, tako da je netko to sigurno krivo prenio.

Poruka navijačima?

Dođite u Brazil, navijajte onako kako trebamo navijati - sa srcem, ljubavlju. Da nam date podršku i, ako Bog da, do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo