LIGETY SLAVIO / Kosteliću 14. mjesto na otvaranju sezone

Image
Foto: PIXSELL

Kostelić je nakon prve vožnje bio 26., a u drugoj je iskoristio povoljnu startnu poziciju, te je sa sedmim najbržim vremenom u toj vožnji napredovao do 14 mjesta i prvih 18 bodova. Za pobjednikom Ligetyem Kostelić je nakraju zaostao 4.38 sekundi.

28.10.2012.
13:49
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš IvicaKostelić zauzeo je 14. mjesto u prvoj utrci nove sezone - na veleslalomu Svjetskog kupa u na austrijskom ledenjaku Soeldenu na kojoj je pobijedio Amerikanac TedLigety.

Kostelić je nakon prve vožnje bio 26., a u drugoj je iskoristio povoljnu startnu poziciju, te je sa sedmim najbržim vremenom u toj vožnji napredovao do 14 mjesta i prvih 18 bodova. Za pobjednikom Ligetyem Kostelić je nakraju zaostao 4.38 sekundi, ali su ipak važniji bodovi u Soeldenu, stazi na kojoj je najbolji rezultat postigao lani - peto mjesto, a dvaput je bio dvanaesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligety je uvjerljivo slavio s ogromnih 2.75 sekundi prednosti ispred Talijana Manfreda Moelgga, dok je treći bio branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher (+3.12). Francuz Tomas Fanara je vodio nakon prve vožnje, ali je nakraju zauzeo četvrto mjesto.

Prvu utrku u Svjetskom kupu uopće u Soeldenu je vozila i mlada nada hrvatskog skijanja Filip Zubčić, koji je nakraju zaostao 4.61 sekundi za vodećim i završio na 55 mjestu od 71 skijaša koji su nastupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike