NAJBOLJI NA SVIJETU! / Kostelić očitao lekciju 'prevarantu' Hirscheru!

Image
Foto: PIXSELL

Sjajnim nastupom u slalomskoj utrci u Kitzbühelu Ivica Kostelić vratio se tamo gdje mu je i mjesto - na vodeću poziciju ukupnog poretka Svjetskog kupa.

22.1.2012.
14:47
PIXSELL
VOYO logo

Nakon odlično odvožene prve vožnje, gdje je zaostao svega jednu stotinku za prvoplasiranim Mariom Mattom, bilo je jasno kako će Ivica Kostelić u Kitzbühelu pružiti pravu poslasticu hrvatskim navijačima.

Jedini tko mu je mogao ozbiljnije poremetiti planove bio je mladi Marcel Hirscher, koji je već u prvoj vožnji izazvao burne reakcije nakon što je očigledno nagazio prva vrata. Ipak, austrijski su suci, očekivano, progledali Marcelu kroz prste.

Ali kako se sve jednom vrati, tako je bilo i ovaj puta, pa je prevarant Hirscher ostao bez bodova u Kitzbühelu nakon što je na prelomnici OPET nagazio jedna vrata. Već po običaju nastavio je utrku kao da se ništa nije dogodilo. Na sreću, ovaj je puta njegova greška bila toliko očigledna da ga ni austrijski suci nisu mogli spasiti od diskvalifikacije.

To je otvorilo vrata našem Ivici, koji je, unatoč uistinu riskantnoj drugoj vožnji došao do odličnog trećeg mjesta u slalomu te pobjede u kombinaciji te se tako vratio tamo gdje mu je mjesto - na prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Pobjedu je u Kitzbühelu odnio Talijan Cristian Deville ispred Austrijanca Maria Matta.

Današnjim trećim mjestom u slalomu Ivica je dobio 60 bodova, a pobjedom u kombinaciji 100, te je tako preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup sa 855 bodova, dok je Hirscher sa 725 bodova na drugom mjestu. U poretku slalomaša Kostelić je zadržao prvu poziciju sa 545 bodova, dok je Deville drugi sa 370 bodova, a Hirscher treći sa 360 bodova.

Natko Zrnčić Dim nije se plasirao u drugu vožnju slaloma jer je u prvoj vožnji bio 53, dok Dalibor Šamšal nije ni završio prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo