USPJEŠAN SPUST / Kostelić još više povećao prednost

Image

Ivica Kostelić je zauzeo jedanaesto mjesto u spustu u Kitzbuehelu čime je skupio čak 850 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

22.1.2011.
12:54
VOYO logo

KITZBUEHEL - Švicarski skijaš Didier Cuche pobjednik je spusta Svjetskog kupa u Kitzbuehelu na osnovu privremenih rezultata. Na drugom mjestu nalazi se Amerikanac Bode Miller (+0,98), a treći je Francuz Adrien Theaux (+1,18). Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić, koji je u petak slavio u super-G, zauzima 11. poziciju (+1,91).

Na osnovu privremenih rezultata spusta Kostelić bi zadržao uvjerljivo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 850 bodova. Njegov najbliži pratititelj Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je i danas bio lošiji od Kostelića, imao bi 585 bodova, a slijedio bi Cuche sa 573 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji spust i sutrašnji slalom boduju se za kombinaciju, u kojoj je Kostelić prošle sezone slavio ispred Švicarca Silvana Zurbriggena, Austrijanca Benjamina Raicha i Francuza Juliena Lizerouxa. Budući da Raich i Lizeroux nisu vozili današnji spust oni otpadaju iz bitke za kombinacijske bodove, pa se kao najveći suparnik nameće Zurbriggen, koji je u spustu zaostao 26 stotinki za Kostelićem.

Možda se u borbu za visoki plasman u kombinaciji uplete i Bode Miller koji ima 93 stotinke prednosti pred Kostelićem, ali valja imati na umu da Amerikanac ove sezone nije završio niti jedan slalom. Kostelić je, pak, u posljednje tri slalomske utrke upisao dvije pobjede (Wengen i Adelboden), te jedno drugo mjesto (Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima još dva predstavnika na današnjem spustu. Natko Zrnčić Dim je je izletio sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu, ali bez težih posljedica, dok Tin Široki starta posljednji, odnosno 56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo