OLIMPIJCI OTPUTOVALI U SOČI / Kostelić: Cilj je medalja, po mogućnosti zlatna

Tri dana prije početka XXII. Zimskih olimpijskih igara danas je iz zagrebačke Zračne luke posebnim letom u Soči otputovala glavnina hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova među kojima je i svih 11 sportaša.

4.2.2014.
10:00
VOYO logo

Hrvatska će u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snawboardu, a najbrojniji su alpinci s čak osam predstavnika. Predvodi ih osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić koji će 7. veljače na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nositi hrvatski barjak. Pored njega u Sočiju će od naših alpinaca nastupiti i Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić i Sebastian Brigović te dvije djevojke Andrea Komšić i Sofija Novoselić.

Prvi put na Zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će imati natjecatelja u snowboardu, a to će biti Zagrepčanka Morena Mlakar. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.

Ivica Kostelić je uoči odlaska izjavio kako su mu olimpijske igre prioritet ove sezone i nada se da se može boriti za medalju. Najbolji hrvatski skijaš, naravno, volio da to bude zlatna medalja.

"Cilj je medalja, po mogućnosti zlatna", rekao je glavni hrvatski adut u Sočiju okupljenim novinarima na Plesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje je dobro, a fizičku spremu sam dodatno poboljšao ovih par dana u Selcu. Stigao sam odraditi i jedan snježni trening na Sljemenu. Olimpijske igre su nešto najposebnije jer se razlikuju od Svjetskog kupa. Svi plasmani izvan prvih 3 nisu toliko važni jer nema bodova", naglasio je Ivica.

Na pitanja novinara Kostelić baš nije bio raspoložen odgovarati. Govoreći o razlozima loše forme, rekao je da ima "neke svoje razloge, ali neće pričati o njima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o posljednjem savjetu sestre Janice koji mu je dala dok su sjedili u aerodromskom kafiću šaljivo je odgovorio: "Pitala me želim li vodu ili sok".

Još je kraće odgovorio što mu znači i koliko mu može pomoći to što mu tata Ante postavlja čak dva slaloma: "Čast mi je".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko Zrnčić Dim se također nada medalji, posebno zbog odličnog rezultata i postolja na posljednjoj superkombinaciji u Wengenu.

Inače, istim zrakoplovom s hrvatskim olimpijcima u Soči su otputovale i olimpijske delegacije Slovenije, Makedonije i Crne Gore, u našem izaslanstvu je, po broju olimpijskih medalja, najuspješnija alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić koja u svojim vitrinama ima četiri zlatna i dva srebrna odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zrakoplovu za Soči našlo se i mjesta za 31 predstavnika hrvatskih medija, od kojih je pet iz tiskovnih medija, pet iz radijskih te 21 iz televizijskih kuća.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo