Zvezda pobedila Široki i odbranila vrh tabele

Teška pobeda u Pioniru

28.12.2013.
20:07
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde Telekom teže nego što se očekivalo pobedili su Široki 73:66 u 14. kolu ABA lige i 11. trijumfom učvrstili su se na čelnoj poziciji.

Igrač meča bio je Marko Simonović, koji je ubacio pet trojki iz devet pokušaja, a u jednom trenutku šutirao je 5-6. Ukupno je dao 20 poena, uz 3 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demarkus Nelson imao je 17 poena (7-9 iz igre) i 5 asistencija, Raško Katić takođe je upisao 17 poena (3-8 iz igre, 6sk), a Ivan Radenović zabeležio je 9 poena i 6 skokova.

Za goste je Džons dao 20 poena, Vragović 13, a Buva 10 poena, uz 5 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveno-beli nisu igrali na visokom nivou, činilo se da su olako shvatili meč i u završnici je to moglo da im se osveti, pošto je Široki nekoliko puta imao šut da priđe na poen ili dva zaostatka.

Ipak, gosti nisu uspeli da iskoriste te prilike uprkos sjajnoj igri Džonsa, a Katić i Nelson pogocima su prelomili meč na minut i po do kraja. U sledećem kolu Zvezda dočekuje Igokeu, a posle je čega meč sa Bilbaom u Evrokupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedelju Partizan gostuje Igokei u Laktašima, Mega Vizura takođe igra na strani sa Cedevitom, dok Radnički dočekuje Cibonu u ponedeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo