Zvezda bolja od Radničkog, Partizan čuva vrh (VIDEO)

Crveno-beli su stigli do šeste uzastopne pobede, dok je Partizan slavio sa 48 poena razlike

15.5.2013.
20:23
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca na gostujućem terenu u dvorani Jezero rezultatom 66:72 (18:14, 15:22, 16:23, 17:13) u okviru 11. kola Superlige Srbijom.

Ekipa Dejana Radonjića se tako šestom uzastopnom pobedom učvrstila na trećem mestu na tabeli iza šampiona Srbije Partizana i Mega Vizure koja je danas na domaćem terenu savladala Metalac rezultatom 90:68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Kragujevčani su nakon ovog poraza sebi dodatno umanjili šanse da se plasiraju u plej-of i tako izbore učešće u Jadranskoj ligi sledeće sezone.

Utakmica između Radničkog i Crvene zvezde još jednom ove sezone je rešena tek u neizvesnoj završnici, iako su beogradski crveno-beli vodili veći deo meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u Zvezdi bio je Nelson sa 20 postignutih poena i odličnim procentom šuta iz igre, a pratili su ga još Raško Katić sa 16 poena i Igor Rakočević koji je upisao 12.

U ekipi domaćina istakao se Nikolić sa 17 poena, kao i Ćapin sa 13, odnosno Vajt sa 11 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan "pregazio" Slobodu sa 48 poena razlike

Košarkaši Partizana zabeležili su veoma ubedljiv trijumf na svom parketu pošto su pobedili Slobodu rezultatom 102:54 (31:10, 25:14, 24:9, 22:21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crno-beli su ovom pobeom sačuvali prvu poziciju na tabeli sa 9 pobeda i dva poraza.

Partizan je pitanje pobednika rešio već nakon prve četvrtine kada je ostvario prednost od 21 poena. U nastavku meča izabranici Duška Vujoševića rutinski su povećavali prednost sve do poslednje četvrtine, koja je rezultatski bila skoro izjednačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji je bio Lovernj, sa 22 poena, uz devet skokova, Bertans je ubacio 15, Lučić i Milosavljević po 13, Musli 11, uz sedam skokova. Vesterman je osam puta asistirao uz četiri poena, dok je na drugoj strani samo Vasić imao dvocifreni učinak, sa 10 poena. Anđić je imao poen manje, Obrenović i Jevtović po osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo