Zločesti američki dečko sasvim je poludio

Košarkaš LA Lakersa Ron Artest predao je papire Vrhovnom sudu u Los Angelesu s nadom da će mu odobriti promjenu imena u Mitta World Peace.

24.6.2011.
14:19
VOYO logo

Mitta je budistički pojam, a jedna od definicija za tu riječ je "snažna želja za blagostanjem i srećom drugih ljudi", dok je World Peace u prijevodu na hrvatski svjetski mir.

Najbolji obrambeni igrač lige 2004. godine ima reputaciju zločestog dečka, ali se u posljednje vrijeme trudi promijeniti tu sliku. Zbog udaranja navijača Detroit Pistonsa u studenom 2004. godine kao igrač Indiana Pacersa, dobio je kaznu lige od 73 utakmice neigranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratoborni duh nije mogao smiriti gdje god je dolazio, a isključenja na utakmicama bila su sigurna oklada. Ipak dolaskom u Lakerse 2009. godine, Artest je popravio ponašanje.

U prosincu prošle godine je nagradu za osvojeni prsten NBA prvaka od 450.000 dolara odlučio darovati u dobrotvorne svrhe, za što je dobio i priznanje lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravog imena Ronald William Artest Jr. novim će se imenom moći koristiti nakon saslušanja na sudu 26. kolovoza.

Artest će tako postati četvrti NBA igrač koji će promijeniti svoje ime. Prije njega to su učinili Kareem Abdul-Jabbar (prije se zvao Lew Alcindor), Bison Dele (Brian Williams) i Mahmud Abdul-Raff (Chris Jackson).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106140699006 arti-201106110114006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo