ŽIŽIĆ SE VRATIO NAKON OZLJEDE I ODMAH ODUŠEVIO: / Trener pun pohvala, najavio da će imati sve veću minutažu

Image
Foto: AFP, Sean M. Haffey/Getty Images

Cleveland je izgubio od Philadelphije, a Žižić je odigrao malo manje od 20 minuta

18.11.2019.
11:38
AFP, Sean M. Haffey/Getty Images
VOYO logo

"Osjećam se odlično. Zadnju utakmicu sam odigrao prije pet, šest mjeseci. Sretan sam što sam opet mogao biti na terenu s ovim momcima", izjavio je centar Cleveland Cavaliersa i hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Toni Žižić nakon što je u domaćem porazu od Philadelphije (95-114) odigrao prve minute u novoj sezoni.

Žižić je propustio prvih 11 utakmica u kojima je Cleveland imao učinak 4-7. U svom prvom nastupu od 10. travnja i posljednje utakmice u prošloj sezoni, 22-godišnji bivši centar je za 16 i pol minuta u igri postigao šest koševa (šut 3/6), uz dva skoka i jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVRATAK HRVATSKOG CENTRA: /

Ante Žižić postigao šest koševa, njegov Cleveland izgubio od Philadelphije

Image
POVRATAK HRVATSKOG CENTRA: /

Ante Žižić postigao šest koševa, njegov Cleveland izgubio od Philadelphije

'Treba nam takav profil'

"Nije igrao neko vrijeme i nije se lako vratiti nakon duže stanke. Nije igrao ni tijekom ljeta, s obzirom na to da Hrvatska nije sudjelovala na Svjetskom prvenstvu. Još uvijek je malo 'zahrđao', ali drago mi je da smo dobili još jednog fizički snažnog igrača. Sviđa mi se, dobro radi i dobivat će sve više minuta", prokomentirao je Žižićev nastup trener Clevelanda John Beilein te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sviđa mi se njegova visina. Energičan je, ima odličan pristup i čvrst je. To su kvalitete koje igračima daju dobre izglede da se nađu na terenu. Moramo gledati i na to kakav nam profil igrača treba kako bismo pobjeđivali."

Sa svojih 208 cm Žižić je najviši igrač u momčadi, što bi mu moglo donijeti status prve pričuve iza startnog centra Tristana Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazat će sve što mogu

"Činit ću sve ono što trener traži od mene, sve ono što ova momčad treba od mene. Tu sam da pomognem", rekao je Žižić u razgovoru s novinarima nakon dvoboja i dao prilično optimističnu najavu za nadolazeće razdoblje što se tiče konkurentnosti Cavaliersa.

"Pokazali smo već u prvih nekoliko utakmica da smo fizički snažna momčad. Jedini način kako možemo doći do doigravanja je da svaku večer iznova to pokazujemo i tako igramo. Imamo igrače koji igraju na taj način. U sljedećih nekoliko utakmica ćemo pokazati što doista možemo", zaključio je Žižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Philadelphije Cavsi nisu našli način kako zaustaviti Tobiasa Harrisa koji je postigao 27 poena uz šut 12/14. Već na poluvremenu je bilo 68-44 za Sixerse i utakmica je praktično bila odlučena pa je i gostujući trener Brett Brown mogao štediti najbolje igrače. Joel Embiid je tako završio sa 14 poena za 23 minute, a u Ben Simmons u 26 minuta postigao 10 koševa uz 11 asistencija.

Cleveland 10., a Boston 1.

Kod Clevelanda je Collin Sexton ubacio 17 koševa, Jordan Clarkson je postigao 15 poena, a Kevin Love i Tristan Thompson po 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland je s učinkom 4-8 na 10. mjestu ljestvice Istočne konferencije, a u vodstvu je Boston sa 10-2, unatoč prvom porazu nakon deset uzastopnih pobjeda. Celticsi su zaustavljeni u Sacramentu, gdje su domaći Kingsi u napetoj završnici slavili sa 100-99.

Junak pobjede domaće momčadio bio je Buddy Hield koji je postigao 35 koševa. Harrison Barnes je dodao 13, a Nemanja Bjelica je spojio 12 poena i 14 skokova. Presudna slobodna bacanja pogodio je Richaun Holmes 13.3 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu Bostona Marcus Smart je imao prilično dobru poziciju, ali je njegov pokušaj tzv. 'floatera' sa četiri metra završio na obruču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u Orlandu

Jayleen Brown je predvodio strijelce Bostona sa 18 koševa, Kemba Walker je ubacio 15, a Jayson Tatum i Daniel Theis po 14.

Napetoj završnici svjedočili su gledatelji u Orlandu, gdje je domaći Magic svladao Washington sa 125-121. Ključnu akciju u završnici izveo je Markelle Fultz. Prvi izbor drafta 2017. godine je na 36 sekundi prije kraja presjekao dodavanje, zakucao u kontri i realizirao dodatno bacanje za vodstvo 122-116, koje je domaća momčad zadržala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fultz je utakmicu završio sa 19 koševa, a najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je crnogorski centar Nikola Vučević sa 30 koševa, 17 skokova i šest asistencija. Francuz Evan Fournier je ubacio 25 poena. Već prema običaju, prvi strijelac Wizardsa bio je Bradley Beal sa 34 koša.

LeBron briljirao

Uvjerljive pobjede ostvarili su Denver i Los Angeles Lakersi. Nuggetsi su slavili sa 131-114 na gostovanju u Memphisu, gdje je briljirao Jamal Murray ubacivši 39 koševa, šutirajući za tricu 7/12 te podijelio i osam asistencija. Paul Millsap je bio drugi strijelac gostiju sa 23 koša. Kod Grizzliesa je najbolji bio Jaren Jackson sa 22 koša, a Jonas Valančiunas je uz 16 poena imao i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe Bryant je iz prvog reda uz parket Staples Centera svjedočio pobjedi njegovih Lakersa nad Atlantom 122-101 i velikoj predstavi LeBrona Jamesa koji je postigao 33 koša uz 12 asistencija i sedam skokova. Još šestorica igrača su bili na dvoznamenkastom broju koševa: Kyle Kuzma je ubacio 17, Rajon Rondo 15, a Anthony Davis 14. Trae Young je sa 31 košem i sedam asistencija bio najbolji igrač Hawksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U New Orleansu su raspoloženi Pelicansi nanijeli 12. ovosezonski poraz Golden State Warriorsima svladavši ih sa 108-100. Šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom predvodio je J. J. Reddick sa 26 koševa. Jrue Holiday je bio na rubu 'triple-doublea' sa 22 poena, devet asistencija i osam skokova. Kod bivših trostrukih prvaka ponovno je zabljesnuo 'novak' Eric Paschall sa 30 koševa i sedam skokova.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo